Compromís proposa blindar la sanitat pública en l'Estatut d'Autonomia

“La sanitat valenciana mereix un nou impuls, amb propostes, amb valentia, amb atreviment per a aconseguir els recursos que fan falta”, ha destacat Baldoví 

Joan Baldoví
Joan Baldoví / Europa Press

El candidat de Compromís a la presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, ha anunciat aquest dilluns que, si és triat president, “blindarà” la gestió directa de tots els departaments de salut valencians en l'Estatut d'Autonomia, i millorarà l'atenció primària amb un pla de xoc.

La sanitat valenciana “mereix un nou impuls, amb propostes, amb valentia, amb atreviment” per a aconseguir els recursos que fan falta, ha explicat Baldoví en una roda de premsa en la qual exposat les primeres mesures en matèria de Sanitat en cas de ser president.

En la seua opinió, la sanitat valenciana té dos reptes, com són no tornar al passat “de retallades i privatitzacions” i millorar de manera prioritària l'atenció primària, perquè d'aquesta forma es podrà “descongestionar el sistema i fer política sanitària prevenció”.

Amb la finalitat d'afrontar aquests reptes, Baldoví s'ha compromés a “blindar la sanitat pública” perquè els valencians siguen tractats com a pacients “i no com a clients”, una proposta que ha admés que “no és senzilla” perquè necessita el suport dels dos terços de les Corts, i per tant del PP, i després caldria ratificar en referèndum.

Pla de xoc

A més, ha oferit un pla de xoc per a millorar l'atenció de primària, a la qual ha defés que es dedique el 25% de la inversió sanitària i reba els 800 milions d'euros de deute sanitari de l'Estat per l'atenció a desplaçats.

Baldoví ha desgranat els tres pilars d'aquest pla: més personal en atenció primària, que permeta descongestionar hospitals i atendre els pacients ràpidament; més agilitat, amb un termini màxim de 72 hores per a les cites; i més prevenció, amb un treball en xarxa dels centres sanitaris amb els col·legis, centres de majors i els barris.

Preguntat per les operacions que s'han derivat a la privada amb el Consell del Botànic, el candidat de Compromís ha assenyalat que entén que es vulguen reduir les llistes d'espera, encara que ha admés que els haguera agradat que aquests recursos es destinaren a la sanitat pública.

També et pot interessar

stats