Més critica la Fiscalia i no tanca la porta a una futura candidatura d'Oltra

La secretària general del partit, Àgueda Micó, considera la possible imputació de la vicepresidenta com “una operació de la dreta”

La secretària general de Més, Àgueda Micó, al Consell Nacional del partit celebrat aquest dissabte a València
La secretària general de Més Compromís, Àgueda Micó, en el consell nacional del partit celebrat aquest dissabte a València / À Punt NTC

Més Compromís, soci majoritari de Compromís, juntament amb Iniciativa del Poble Valencià i Verds Equo del País Valencià, ha tancat files aquest dissabte amb la vicepresidenta, consellera d’Igualtat i coportaveu de la coalició valencianista, Mónica Oltra, en el consell nacional del partit a la ciutat de València.

La secretària general de la formació, Àgueda Micó, ha emmarcat la possible imputació de la cara més visible d’Iniciativa com una “operació de la dreta” i un atac més dels rebuts per la coalició al llarg de la legislatura. Micó ha remarcat que en la coalició "estan acostumades a la persecució política i judicial" perquè ja l'han viscuda amb altres càrrecs i que "ni la dreta ni l'extrema dreta ha de llevar càrrecs de Compromís".

En aquesta línia, ha subratllat que "fins ara, totes les querelles criminals" contra els càrrecs públics de Compromís no han prosperat. Així, la secretària general de l’antic Bloc Nacionalista Valencià s'ha mostrat crítica amb l'escrit presentat per Fiscalia perquè podria reflectir un determinat "ambient polític i judicial" i demana que es jutgen "els fets, no conjectures".

Preguntada per una possible candidatura a la Presidència de la Generalitat per part d’Oltra, Micó ha assegurat que “serà el que ella vulga ser” si té el suport de la militància en unes eleccions primàries. Així, des de Més no tanquen la porta al fet que l’actual vicepresidenta siga la presidenciable de la coalició Compromís l’any vinent. 

Micó ha emfasitzat que falta un any per a les eleccions municipals i autonòmiques i que Més ja està posant en marxa "tota la maquinària electoral" per a aconseguir un tercer govern del Botànic i continuar "fent polítiques transformadores".

També et pot interessar

stats