Oltra descarta dimitir: "No ha canviat res, i menys després de llegir l'informe de la Fiscalia"

La vicepresidenta del Consell critica el document del ministeri públic que insta a la seua imputació perquè, a parer seu, es basa en elucubracions i no aporta res nou

La vicepresidenta del Consell Mónica Oltra
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra / À Punt NTC

La vicepresidenta Mónica Oltra qüestiona les sospites que la Fiscalia ha dirigit contra ella en la petició d'imputació, que ha emparat en la presumpta orde verbal de la consellera per a ocultar els abusos sexuals a la menor per l'exmarit i desacreditar la víctima. Tretze professionals i càrrecs de la Conselleria d'Igualtat han testificat a favor de la vicepresidenta, una circumstància que el ministeri públic ha interpretat com l'indici d'una possible estratègia conjunta.

"El que diu l'escrit és que tretze persones han mentit el jutge per a protegir-me a mi (...). Si per a la Fiscalia la veritat de tretze persones és impossible, és inversemblant, aquest país té un problema. Quan la veritat es converteix en increïble aquest país té un problema. I no només d'extrema dreta, que està manifestant-se (un grup de deu persones, liderat pel cap d'España 2000 José Luis Roberto, s'ha concentrat a les portes del palau de la Generalitat per a demanar-la dimissió d'Oltra), té un problema de defensa democràtica", ha explicat la consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

Si per a la Fiscalia la veritat de tretze persones és impossible, és inversemblant, aquest país té un problema

"L'ha sorprés el to de la fiscal?", se li preguntava a Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell. "Mentiria si diguera que no", ha respost la consellera portaveu. La vicepresidenta ha destacat que "les acusacions s'han de sostindre sobre fets i sobre evidències i proves, no sobre conjectures" i ha lamentat les "elucubracions" que sobre el cas entén que "s'arrosseguen des d'una sentència —la condemna a l'exmarit pels abusos a la menor— en què no vam ser art ni part, i s'han donat com una veritat absoluta. És inaudit".

Oltra interpreta que l'escrit del ministeri públic no aporta cap novetat i per això ha defés la seua voluntat de continuar en el càrrec. "No ha canviat res, i menys després de llegir l'informe de la Fiscalia", ha explicat. La vicepresidenta ha insistit a defendre que la gestió del departament va ser correcta, amb els protocols que hi havia llavors en la Conselleria i ha marcat en "la veritat i la realitat" la línia roja que, en cas de traspassar-se, motivaria la seua renúncia. "La veritat i la realitat és que cap d'eixes 13 persones han fet res il·lícit o deshonest" ha defés.

Oltra ha negat haver canviat de versió i ha justificat en el "context emocional" en què va fer algunes de les seues declaracions, els matisos entre aquest relat i el que s'ha traslladat en l'escrit de defensa, unes diferències en què l'oposició veu la prova que ha mentit.

Tampoc no ha canviat, en paraules de la vicepresidenta, de portes endins del Consell i del seu partit: "No s'ha parlat del tema (al ple) sent que em donen suport i ho porte amb la paciència amb què estic portant això".

També et pot interessar

stats