L'oposició considera que les al·legacions presentades per Oltra proven que ha mentit

El PP, Cs i Vox han insistit en bloc a demanar la dimissió o destitució de la vicepresidenta del Consell, a la qual ha tornat a abrigar el Botànic, que demana respecte a la presumpció d'innocència i al procés judicial

La vicepresidenta Mónica Oltra amb el cap del Consell, Ximo Puig, darrere en una imatge d'arxiu
La vicepresidenta Mónica Oltra amb el cap del Consell, Ximo Puig, darrere en una imatge d'arxiu / Rober Solsona (Europa Press)

Les al·legacions presentades per la defensa de la vicepresidenta Mónica Oltra contra la seua imputació no han convençut l'oposició. El PP, Cs i Vox han insistit a demanar la dimissió o la destitució "com més prompte millor" de la consellera, a la qual han acusat de "mentidera".

La defensa d'Oltra nega en l'escrit que la vicepresidenta ordenara o intervinguera en l'expedient sobre els abusos sexuals de l'exmarit a una menor tutelada, si bé al març Oltra va atribuir-se la responsabilitat d'obrir la investigació, que després va matisar, aclarint que no va ser una orde literal sinó que va traslladar la necessitat de saber què havia passat.

En aquests matisos veu l'oposició contradiccions i mentides. M. José Catalá (PP) considera "molt preocupant que [Oltra] mentisca en seu parlamentària o judicial" i insta el president Puig a adoptar mesures si bé creu que està "emmordassat per Compromís". Des dels micròfons d'À Punt el diputat del PP per Castello Óscar Clavell també s'ha pronunciat sobre el tema, instant Oltra a renunciar per coherència amb allò que plantejava des de l'oposició.

Ruth Merino (Cs) sosté que les al·legacions demostren que "Oltra va mentir llavors o ara" i creu que "els valencians no mereixen una vicepresidenta mentidera que és un llast per a tots". A més ha acusat Puig d'estar "de gira per Espanya" com si fora "un ministre de la descentralització territorial" per a "posar una cortina de fum al cas d'Oltra, al del seu germà i a Assut".

Ana Vega (Vox) pensa que Oltra és "una estafadora i una mala actriu". Ha insinuat que "el jutge està investigant si en aquella època podien conviure junts (ella i el seu exmarit)" —la consellera sempre ha mantingut que llavors la relació estava trencada— i l'ha demanat la responsabilitat que ella exigia a altres polítics amb "samarretes i soflames".

El Botànic demana respecte a la presumpció d'innocència i al procés

El Botànic ha eixit en defensa tant de la presumpció d'innocència d'Oltra com del respecte al procés judicial, en vespres que el TSJ decidisca si imputar o no la consellera. Així ho ha fet la socialista Ana Barceló, que ha dit que la vicepresidenta té el dret a defensar-se dins d'un "procediment normal", ja que "pot al·legar el que considere oportú", i ha declinat valorar més detalls del cas.

Papi Robles (Compromís) ha defensat que Oltra compta amb "tot el suport" i la "confiança" de la seua coalició en la gestió del seu departament i en les seues "paraules". "Tota la tranquil·litat i confiança que es torne a produir l'absolució", ha asseverat.

Des d'Unides Podem Pilar Lima ha coincidit a defensar la legitimitat de les al·legacions presentades i el fet que la conselleria va actuar "correctament" en el cas. Lima també ha recordat que Oltra ha donat explicacions a voluntat pròpia en diverses ocasions a les Corts i davant els mitjans de comunicació.

També et pot interessar

stats