El jutge investiga cinc nous càrrecs d’Igualtat pel presumpte encobriment d'abusos sexuals a una menor tutelada

El magistrat considera que no queda clara l'actuació del departament de Mónica Oltra. Aquesta setmana mateixa han declarat set càrrecs més relacionats amb el cas

Ciutat de la Justícia de València, en una imatge d'arxiu
Ciutat de la Justícia de València, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La justícia ha ampliat la investigació a cinc càrrecs més de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives pel presumpte encobriment d'un cas d'abusos sexuals a una menor tutelada. En total, ja són tretze les persones investigades, set de les quals han declarat aquesta mateixa setmana en seu judicial.

S’investiga si el personal directiu i tècnic de la conselleria va tindre una actuació sospitosa, sobretot pel fet de posar en marxa el que el jutge anomena una instrucció parajudicial per a, segons diu, eximir de responsabilitat el departament d'Oltra. El magistrat també considera que no es va protegir suficientment la menor que va patir els abusos.

Aquest divendres, la consellera Mónica Oltra ha tornat a defensar l'actuació de la conselleria i ha remés a la seua compareixença a les Corts, a petició pròpia, a l'abril de l'any passat.

Oltra sempre ha mantingut que va tindre constància de la investigació judicial el 4 d'agost de 2017 per una notificació judicial adreçada al seu exmarit, que va ser condemnat a cinc anys de presó per aquest cas.

El jutge recrimina que no es comunicaren els fets a la Fiscalia de Menors i que no s'apartara l'educador de la víctima. El magistrat considera que cal aclarir l'actuació del personal de la conselleria i, per això, els cita com a investigats.

També et pot interessar

stats