Pere Fuset: "Per fi s'ha fet justícia. Queda més que provada l'honestedat de l'equip de Cultura Festiva"

El jutjat d'instrucció número 2 de València arxiva la causa per fraccionament de contractes contra el regidor de l'Ajuntament de València

El regidor d’Administració Electrònica i Agenda Digital de l'ajuntament de València Pere Fuset
Pere Fuset, regidor d’Administració Electrònica i Agenda Digital de l'Ajuntament de València / À Punt NTC

El jutjat d'instrucció número 2 de València ha arxivat la causa que investigava el regidor d’Administració Electrònica i Agenda Digital de l'Ajuntament de València Pere Fuset (Compromís) per prevaricació, arran el presumpte fraccionament de contractes en la seua etapa com a responsable de la regidora de Cultura Festiva.

El jutge no no veu indicis de delicte en les contractacions d'Expojove o la Fira de Juliol —entre altres esdeveniments organitzats per la regidoria en l'etapa de Fuset— i demana el sobreseïment de la causa, com ja havia fet la Fiscalia. A primers de febrer un altre jutjat va arxivar una altra causa de prevaricació contra Fuset per la concessió de les barres de begudes del recinte de Vivers a l'estiu de 2017.

"Queda més que provada l'honestedat de l'equip de Cultura Festiva" ha destacat a À Punt el regidor, que ha celebrat que "per fi s'ha fet justícia". Emmarca la denúncia en una campanya del Partit Popular contra el govern municipal i acusa la formació de convertir la contractació a l'Ajuntament "en una cadira elèctrica".

"La causa s'investiga des de fa quatre anys, fruit de les denúncies sistemàtiques del PP; l'arxiu és l'únic camí a què podia arribar, perquè quan no hi ha delicte no es pot provar. És la cinquena ocasió en què em presenten una investigació per prevaricació i totes han sigut sobresegudes" —ha explicat Fuset— .

És la cinquena ocasió en què em presenten una investigació per prevaricació i totes han sigut sobresegudes

La denúncia l'ha presentada el regidor del PP Luis Salom a qui Fuset ha acusat en repetides ocasions de tindre una obsessió "política i personal" contra ell. Tanmateix, la investigació judicial també va acabar posant el focus en contractes que s'havien signat en el període dels populars al consistori.

"S'ha demostrat que la pràctica de contractació seguia una certa inèrcia del passat i és especialment dolorós que el mateix PP haja denunciat una fórmula de contractació que no s'ha preocupat de resoldre en més de vint anys a lAjuntament", ha manifestat Fuset.

L'accident mortal d'un treballador, el pròxim front judicial

L'etapa de Cultura Festiva encara assegura algunes visites de Fuset al jutjat. El regidor seurà pròximament al banc dels acusats per l'accident mortal d'un treballador durant la instal·lació de les graderies als concerts de Vivers de 2017, pels quals la Inspecció de Treball va sancionar amb 40.000 euros el consistori.

En aquest cas no l'acusa la Fiscalia però sí la família del mort, que demana cinc anys de presó, tres per homicidi imprudent i dos per un delicte contra la seguretat dels treballadors i les treballadores.

També et pot interessar

stats