El jutge arxiva la causa del regidor Fuset per la concessió de les barres de begudes de Vivers

La investigació es va obrir arran de la causa per la mort d’un treballador que muntava les grades dels concerts de la Fira de Juliol.

L'exregidor de Cultura Festiva de València, Pere Fuset, durant una roda de premsa per a presentar la Fira de València
L'exregidor de Cultura Festiva de València, Pere Fuset, durant una roda de premsa per a presentar la Fira de València / Europa Press

El jutjat d'Instrucció número 7 de València ha arxivat la causa que mantenia oberta contra el regidor de l’Ajuntament de València Pere Fuset per la concessió del servei de barres per a la venda de begudes en el recinte de Vivers l’estiu del 2017. Aquests fets van ocórrer quan Fuset encara tenia les competències de Cultura Festiva de la ciutat de València i s’investigaven arran d’una altra causa oberta contra el regidor per a aclarir la de la mort d’un treballador mentre muntava les grades dels concerts de la Fira de Juliol del 2017.

L'actual responsable d'Administració Electrònica i Agenda Digital dins de l'Ajuntament de València serà jutjat per la mort d'aquest operari, concretament per un delicte d'homicidi per imprudència greu i un altre contra la seguretat dels treballadors.

Ara, el jutge ha decretat l'arxivament de la causa del servei d'hoteleria a Vivers. És tracta d'un arxiu lliure, dictat el 13 de gener, que impedeix reobrir la causa si més avant apareixen nous indicis del cas. L'exresponsable de Cultura Festiva de València ja va declarar per aquests fets al jutjat. Fins al seu arxiu, es deixava oberta la possibilitat d'investigar a Fuset per un possible delicte de prevariació administrativa, per a determinar si a canvi de la instal·lació de les grades es va autoritzar a una empresa l'explotació temporal del servei de begudes.

Després de conèixer l'arxiu de la causa, el regidor a dit, a través d'un comunicat, que rebutja valorar l'arxivament fins que reba la comunicació definitiva. Això sí, ha admés el "ferm compromís en el respecte a la justícia".

També et pot interessar

stats