Fuset defén la legalitat dels contractes de Cultura Festiva en la causa que l'investiga per prevaricació

El regidor de l'Ajuntament de València declara que el procediment no va rebre objeccions tècniques del secretari del consistori.

Pere Fuset a l'arribada a la Ciutat de la Justícia.
Pere Fuset a l'arribada a la Ciutat de la Justícia.

El regidor en funcions de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, ha defés la legalitat de les actuacions del departament de Cultura Festiva en la causa que investiga un presumpte cas de prevaricació per fraccionament de contractes, després d'una denúncia de l'assessor del grup municipal del PP Luis Salom.

Fuset ha declarat que el procediment "es va ajustar a la legalitat" i que, de fet, els contractes no van rebre "objeccions" del secretari del consistori ni de cap altra instància. El regidor també ha facilitat informació sobre aquestes contractacions.

El jutjat d'instrucció número 2 de València investiga contractacions menors i per concurs públic adjudicades entre el gener de 2016 i el maig de 2018 per la regidoria de Cultura Festiva, que dirigia Fuset. La causa va activar-se després que el fiscal emetera un informe favorable a les posicions del denunciant, l'assessor del PP, Luis Salom, al qual s'havien arxivat diverses denúncies prèvies en el mateix sentit. 

A l’entrada al jutjat, Fuset ha acusat Salom de tindre una obsessió política i personal contra ell. “No és tolerable la utilització de la justícia que es fa per a fer política”, ha dit.

Fraccionar contractes no és un delicte, si no hi ha una voluntat de beneficiar algú. Aquest fet, l’existència o  no de prevaricació, és el que intenta aclarir el jutjat.

També et pot interessar

stats