Directes
Ara en la televisió
NYAS, COCA!
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Compromís considera “insuficient” el canvi de postura del PSPV respecte de la ZAL de València

Ciutadans ha avançat que donarà suport a la construcció d'un corredor verd que travesse "algun punt" dels terrenys

El vicealcalde de València i membre de la coalició Compromís, Sergi Campillo, en una imatge d'arxiu / Ajuntament de València

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana de l'Ajuntament de València, Sergi Campillo, membre de la coalició Compromís, ha celebrat aquest diumenge el canvi de postura del PSPV respecte de la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL), però ha assenyalat que aquesta iniciativa "no és suficient".

Així s'ha pronunciat Campillo, després de la proposta presentada aquest dissabte pel PSPV-PSOE per a recuperar part dels terrenys de la ZAL i reconvertir-los en una gran zona verda que unisca el Jardí del Túria amb l'Albufera.

La vicealcaldessa i regidora d’Urbanisme, Sandra Gómez, ha assegurat que aquesta iniciativa permetria que el Cap i Casal tinguera “el parc urbà més gran de tot Europa” i que transformaria una “zona  d'activitats logístiques, grisa i de ciment” en un gran corredor verd. 

Campillo, però, ha defés la proposta de Compromís de traslladar totes les activitats logístiques del port de València a una altra ubicació. "Tenim un port industrial en l'àrea metropolitana de València i un altre fora de l'àrea metropolitana, que podria ser perfectament viable per a desenvolupar una zona d'activitats logístiques", ha remarcat.

A més, el polític valencianista ha exigit a la Generalitat que "aborde la reversió dels terrenys de la ZAL al seu estat original", d’acord amb l’informe de l'assessoria jurídica del consistori, que la responsabilitza d'aquesta “barbaritat urbanística”. 

Pel que fa al portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament, Fernando Giner, ha assegurat que la formació taronja "secundaria tota inversió" del consistori per a "adaptar" la ZAL "a les noves circumstàncies". Així, Giner ha defés la construcció d'un corredor verd que travesse "algun punt" dels terrenys de la ZAL i recórrega la ciutat de nord a sud per la costa, des d'Alboraia fins al Perellonet.

València