El jutge del cas Koldo rebutja citar a declarar Begoña Gómez per "informacions no contrastades"

El magistrat assegura que no apareix cap dada o element revelador que apunte a la dona del president del govern

Pedro Sánchez i Begoña Gómez en la Cimera de la Comunitat Política Europea celebrada a Granada
Pedro Sánchez i Begoña Gómez en la Cimera de la Comunitat Política Europea celebrada a Granada / Europa Press

El jutge de l'Audiència Nacional encarregat del cas Koldo, el magistrat Ismael Moreno, ha rebutjat este dilluns i per segona vegada citar a declarar com a testimoni Begoña Gómez (dona del president del govern, Pedro Sánchez), en este cas i ha recalcat que les investigacions no revelen que haja tingut cap coneixement o intervenció en la trama. "L'única cosa que existeix respecte d'esta qüestió són meres informacions periodístiques no contrastades, de les quals es desprén que Begoña Gómez ha pogut tindre relació amb un dels investigats, Víctor de Aldama, cosa que tampoc és reveladora de res més, i s'especula que podrien haver-se tractat qüestions relatives als contractes d'adjudicació del subministrament de mascaretes", sosté Moreno en el pronunciament.

En eixa resolució, el magistrat rebutja el recurs presentat per l'associació Liberum, que exerceix l'acusació popular en el denominat cas Koldo, relatiu a les possibles il·legalitats en la compra de material sanitari durant la pandèmia.

El jutge sosté que, en la documentació que obra en la causa i en les investigacions de la Unitat de Policia Judicial de la Guàrdia Civil adscrita a la Fiscalia Anticorrupció, no apareix cap dada o element que apunte "a l'eventual coneixement o intervenció, encara de manera puntual, en fets que d'alguna manera pogueren estar vinculats amb qualsevol de les vicissituds que hi ha hagut en totes les actuacions relatives als contractes investigats".

Moreno, que ja va rebutjar citar-la, torna a considerar que no és procedent, en el moment actual, prendre declaració com a testimoni a Begoña Gómez.

També et pot interessar

stats