El Senat aprova ampliar la comissió Koldo a persones amb relació indirecta amb la trama

Si se citara l'esposa de Sánchez, Begoña Gómez, el PSOE sol·licitaria que el lletrat de la comissió acreditara la compareixença per no tindre vinculació amb la trama investigada

Imatge d'arxiu del ple del Senat
Imatge d'arxiu del ple del Senat / Europa Press

El Ple del Senat ha aprovat este dimecres ampliar l'objecte de la comissió d'investigació sobre el cas Koldo perquè puguen comparéixer persones amb relació indirecta amb la trama, amb els vots de PP, Vox i UPN perquè la resta de partits no han participat en senyal de protesta.

L'únic intervinent en el debat ha sigut José Antonio Monago, del PP, que ha dit que la formació no creia que fora necessari ampliar l'objecte, però que són "disciplinats". Així s'ha referit veladament a l'advertiment del lletrat de la comissió, Luis de la Peña, que va apuntar que el pla de treball del PP s'excedia de l'objecte.

D'esta manera, es podran tractar qüestions relacionades amb la dona del president del govern espanyol, Begoña Gómez i el "cas Delcy". El Partit Popular ja havia plantejat en diverses ocasions citar Gómez en esta comissió d'investigació i precisament este dimecres s'ha fet públic que s'han obert diligències prèvies contra ella.

Preguntat per la possibilitat que se cite Gómez, el portaveu del PSOE al Senat, Juan Espadas, ha explicat que el seu partit sol·licitarà que el lletrat de la comissió siga qui acredite cada compareixença que creguen que no té vinculació famb la trama investigada.

Espadas ha recordat que tant la llei com la doctrina jurisprudencial avalen que és necessària una connexió amb la investigació per a ser compareixent, ja que si no "això seria una causa general".

També et pot interessar

stats