Sánchez, sobre les diligències prèvies contra la dona: “Amb tot, continue creient en la justícia”

La investigació sobre Begoña Gómez oberta per un jutjat de Madrid està relacionada amb un presumpte delicte de tràfic d'influències

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, este dimecres al Congrés
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, este dimecres al Congrés / Jesús Hellín (Europa Press)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
24 d'abril 2024 - 09:53 Actualitzat: 24 d'abril 2024 - 16:54

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat este dimecres en el ple del Congrés que “després de les notícies que he conegut, amb tot, continue creient en la justícia del meu país, en la seua autonomia i independència". 

El cap de l’executiu estatal fa referència a les informacions publicades sobre el fet que un jutjat de Madrid, arran de la denúncia del sindicat ultraconservador Manos Limpias, ha obert diligències prèvies contra la dona, Begoña Gómez, per un presumpte delicte de tràfic d'influències per les relacions amb diverses empreses que van accedir a adjudicacions públiques.

Sánchez ha respost al portaveu d'ERC, Gabriel Rufián, que li ha dit que entén perfectament la situació judicial que està vivint “en carn pròpia" de "guerra bruta".

El govern espanyol ha eixit en defensa de l'esposa del cap de l'executiu i ha qualificat de "falsa" la denúncia presentada, que es fonamenta en una sèrie de notícies de premsa les quals afirmen que, prevalent-se de la seua condició, Gómez hauria recomanat o hauria avalat amb la seua signatura empresaris que es presentaven a licitacions públiques.

El PP demana explicacions a Sánchez

La vicesecretària de Sanitat i Educació del PP, Ester Muñoz, ha instat el cap de l'executiu a "donar la cara" i explicar "per què el seu govern finança empreses que són recomanades per la dona". Després d'assegurar que el seu partit no descarta citar tots dos en la comissió d'investigació del Senat sobre el cas Koldo, ha indicat que la designació de Teresa Ribera com a candidata del PSOE a les eleccions europees busca "tapar" eixa informació sobre Begoña Gómez.

En declaracions al Congrés, Muñoz ha afirmat que és "urgent, imperatiu i necessari" que Sánchez comparega "immediatament" per a dona explicacions davant d'unes informacions "molt preocupants". "L'hem vist eixir a correcuita del ple de sessió de control. Entenem que se n'ha anat a La Moncloa a preparar amb tot el seu seguici d'assessors eixa necessària i urgent roda de premsa", ha afirmat.

En preguntar-li per si el PP creu que hi ha hagut tràfic d'influències i acudirà als tribunals, Muñoz ha assegurat que això ha de decidir-ho un jutge i, per tant, el partit està a l'espera de veure què va passant. "En qualsevol cas, una cosa és la responsabilitat judicial i una altra cosa és la responsabilitat política", ha etzibat.

També et pot interessar

stats