Feijóo diu que citarà al Senat Begoña Gómez "només si Sánchez no ofereix explicacions"

El líder del PP també ha dit que no descarta portar aquest assumpte als tribunals a través d'un recurs per la via contenciosa administrativa

El president del govern, Pedro Sánchez, al costat de la seua esposa, Begoña Gómez, en una imatge d'arxiu
El president del govern, Pedro Sánchez, al costat de la seua esposa, Begoña Gómez, en una imatge d'arxiu / Álex Cámara (Europa Press)

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat aquest dimarts que no és partidari de cridar a comparéixer en la comissió d'investigació del Senat a la dona de Pedro Sánchez, Begoña Gómez. No obstant això, ha deixat oberta aquesta via en última instància en cas que el cap de l'executiu no oferisca explicacions en seu parlamentària per un possible conflicte d'interessos.

De la mateixa manera, ha reconegut que no descarta portar aquest assumpte als tribunals a través d'un recurs per la via contenciosa administrativa.

"No vull cridar la dona del president del govern, llevat que el president del govern m'hi obligue", ha declarat Feijóo en una entrevista a la cadena Cope, després que ni Pedro Sánchez ni la seua esposa figuren en el primer llistat de quasi 60 persones que el Grup Popular ha registrat en la comissió d'investigació del Senat sobre l'anomenat cas Koldo.

Feijóo ha explicat que, d'acord amb les informacions sobre les activitats "comercials o mercantils" de Begoña Gómez, estan davant un "suposat conflicte d'interessos del president del govern", qui, al seu juí, hauria d'haver-se inhibit de reunions del Consell de Ministres, com les que van aprovar el rescat d'Air Europa "amb 800 milions d'euros de diners públics".

Esgotar primer la via administrativa

Després que la denúncia davant l'Oficina de Conflicte d'Interessos que va presentar el PP s'arxivara, el líder del PP ha indicat que la seua formació esgotarà, en primer lloc, la "via administrativa" i, si el govern no dona "cap explicació", l'assessoria jurídica del PP valorarà portar el cas davant la jurisdicció contenciosa administrativa perquè s'investigue.

Feijóo ha insistit que, si Sánchez "vol evitar" que criden la seua dona a la comissió d'investigació del Senat, ha de donar explicacions sobre aquest assumpte en seu parlamentària. Si es nega, ha prosseguit, el PP prendrà "la decisió que corresponga". "Però serà al final i esgotant totes les instàncies", ha explicat.

El president del PP ha explicat que volen saber si Sánchez ha incorregut en "un suposat conflicte d'interessos" i ha subratllat que "la llei és molt clara", perquè no pot ser present o formar part del govern quan "l'assumpte que s'aprovarà tinga alguna relació directa o indirecta amb algun familiar d'aquell membre del govern".

També et pot interessar

stats