Vora 3.700 persones participen en la votació per a elegir alcalde en setze pedanies d'Elx

La participació ha sigut d'un 12% de la població cridada a les urnes

Loli Serna, regidora il·licitana de Districtes
Loli Serna, regidora il·licitana de Districtes / Ajuntament d'Elx

Un total de 3.666 persones han participat este diumenge en la jornada de consulta per a triar els representants d'alcaldia de setze pedanies d'Elx (Baix Vinalopó). En concret, són Algoda, l'Altet, Asprella, les Baies, els Bassars, Carrús, Daimés, la Foia, la Gàl·lia, Jubalcoi i les Salades, Maitino, Matola, la Penya de les Àguiles, la Torre del Pla Alt i Baix, i la Vallverda Alta i Baixa.

La regidora de Districtes, Loli Serna, s'ha mostrat "satisfeta" amb els resultats i ha assenyalat que la participació ha sigut d'un 12% de la població que estava cridada a les urnes, ja que van votar cinc pedanies menys que el 2016, última vegada que es va fer la consulta, segons ha indicat l'Ajuntament d'Elx. A més, ha afegit que, dels setze grups de pedanies que han exercit el dret a vot, la pedania d'Asprella va ser la que més participació va registrar, mentre que la pedania de Carrús va ser la que menys.

Després de publicar-se els resultats provisionals en el tauler d'anuncis del consistori i en el web municipal, s'estableix un termini de dos dies hàbils per a presentar al·legacions i altres dos dies per a la resolució, si n'hi haguera. En cas de no haver-hi al·legacions, la publicació dels resultats definitius es coneixerà el 3 de maig o, en cas contrari, el dia 7.

L'alcalde serà l'encarregat de nomenar els candidats o candidates amb més nombre de vots després de la consulta, com els seus representants personals en les pedanies respectives, amb la denominació tradicional de pedani o pedània.

Una única candidatura en dotze pedanies

A les pedanies on es va presentar una única candidatura –un total de dotze– es procedirà a la designació directa. És el cas de les pedanies del Ferriol i la Vall-llonga, el Pla de Sant Josep, Santa Anna, Algorós, les Atzavares Baixes, la Marina, el Derramador, els Arenals del Sol, les Atzavares Altes, Perleta, Altabix i Puçol.

També et pot interessar

stats