El PP i ERC demanen a la Junta Electoral Central prohibir l'entrevista a Sánchez en TVE

Les denúncies promogudes no han arribat a temps de ser analitzades en la reunió de la Junta Electoral Central (JEC), que no pensava suspendre l’emissió

El candidat del PSC a la presidència de Catalunya, Salvador Illa, amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez
El candidat del PSC a la presidència de Catalunya, Salvador Illa, amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez / Kike Rincón (Europa Press)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
29 d'abril 2024 - 18:14 Actualitzat: 29 d'abril 2024 - 20:36

El PP i ERC han denunciat este dilluns a la Junta Electoral Central (JEC) el president del Govern, Pedro Sánchez, per l'entrevista que oferirà esta nit a TVE. El PP, a més, també ha denunciat la "utilització partidista" del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). En concret, els dos elements denunciats pel PP són l'enquesta del CIS, que situa al PSOE com a guanyador en unes eleccions en les quals trauria 9,4 punts al PP, i l'entrevista al president del govern, Pedro Sánchez, a TVE.

"No ens quedarem de braços plegats davant del lamentable espectacle de Sánchez i denunciarem qualsevol utilització de les institucions pagades per tots els ciutadans que, a més, han de representar la neutralitat i el rigor. Si Sánchez es pensa que les institucions li pertanyen, ens tindrà a la contra per a denunciar-ho", ha advertit la directora de campanya del PP per a les eleccions catalanes del 12 de maig, Dolors Montserrat, en un comunicat.

Per la seua banda, ERC ha demanat a la Junta Electoral Central (JEC) prohibir l'entrevista al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, anunciada per a este dilluns a la nit en RTVE. La formació també ha denunciat la compareixença "electoralista" per a anunciar que segueix en el càrrec i l'enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) sobre la seua carta a la ciutadania del 24 d'abril.

Segons la denúncia, Esquerra Republicana al·lega que Sánchez "ha aprofitat el període electoral a Catalunya duent a terme una exhibició mediàtica amb l'objectiu de desviar l'atenció dels mitjans de comunicació de la campanya electoral".

ERC considera que el PSC i el PSOE estan aprofitant la declaració institucional per a fer campanya, a més de promoure els assoliments del govern estatal, destacant les afirmacions realitzades sobre la gestió de la pandèmia i de l'economia davant el context internacional.

Les denúncies promogudes, en tot cas, no han arribat a temps de ser analitzades en la reunió de la Junta Electoral Central (JEC), que no pensava suspendre l’emissió. La JEC tenia programada una reunió este dilluns que ha començat a les 17:30 i quan ha conclòs, dos hores després, no havia arribat cap de les denúncies, per la qual cosa no van poder ser analitzades per l'organisme arbitral.

De qualsevol manera, fonts de la JEC han recordat que la suspensió d'una entrevista televisiva amb caràcter previ a l’emissió és un fet excepcional, que està taxat en la llei, i que no es contemplava per a este cas.

També et pot interessar

stats