El 81% dels espanyols dona suport a una reforma de “la situació de la justícia”, segons el CIS

Només un 9,5% de les persones enquestades considera que la justícia sempre actua "de manera imparcial"

Façana del Tribunal Constitucional (arxiu)
Façana del Tribunal Constitucional (arxiu) / Jesús Hellín (Europa Press)

El Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) destaca en l'estudi flaix sobre la carta del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que el 81,4% de la ciutadania considera que "tal com està la situació de la justícia a Espanya en estos moments" és necessària una reforma, enfront de l'11,4% que no ho veu així.

El mostreig, realitzat el divendres passat a partir de 1.809 entrevistes, dedica diverses preguntes a la situació de la justícia.

Una de les qüestions plantejades és si la justícia a Espanya actua sempre de manera imparcial o a vegades "es veu influïda per altres poders polítics o econòmics", a la qual cosa, una gran majoria, el 82,6% contesta afirmativament. Per contra, un 9,5% creu que sempre actua "de manera imparcial".

A més, en resposta a la pregunta de si està justificat l'ús de "mentides, insults i atacs personals en el debat polític o si haurien d'existir límits que no haurien de traspassar-se", el 90,5% dels enquestats aposta per establir estos límits. Només un 3,4% veu justificada la utilització de "mentides, insults i atacs personals" en política.

També et pot interessar

stats