El Port de València recorrerà contra l'anul·lació del pla especial de la ZAL

La Generalitat estudia el possible recurs a la sentència del TSJCV sobre la zona d'activitats logístiques, ja que "encara queda termini", segons Oltra

Imatge del ZAL previst al port de València
Imatge de la ZAL prevista al port de València / Europa Press

El Port de València recorrerà contra l'última sentència del TSJ valencià que va anul·lar el pla especial de la zona d'activitats logístiques (ZAL). Per la seua banda, la Generalitat té en estudi el possible recurs contra aquesta sentència, ja que diuen que encara queda termini.

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va estimar a l'abril el recurs presentat per l'Associació de Veïns de la Punta, La Unificadora, i va declarar nul·la la resolució i el pla especial de la ZAL "per ser contraris al dret" en haver-se tramitat pel procediment simplificat i no l'ordinari.

El president de l'Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, ha anunciat aquest divendres que començarà a treballar en el recurs contra la sentència i ha explicat que han seguit "fidelment el full de ruta marcat per la Generalitat". També ha recordat que l'administració autonòmica va aprovar el pla especial el 2018. L'any 2015, l'òrgan ambiental (GVA) va emetre un informe ambiental i territorial estratègic favorable en el procediment simplificat.

La Generalitat, per la seua part, està estudiant recórrer contra l'anul·lació del pla. Així ho ha confirmat també aquest divendres la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, que ha apuntat que el termini per a presentar recurs s'estén fins al 26 de maig.

Per la seua banda, la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, no ha concretat aquest divendres si la Generalitat té pensat recórrer contra la sentència que va anul·lar la resolució de la Conselleria de Vertebració del Territori que el desembre de 2018 disposava aprovar definitivament el pla especial de la zona d'activitats logístiques del Port de València, "ja que encara està en estudi".

Oltra ha dit que els serveis jurídics tenen fins al 26 de maig de termini per a presentar un possible recurs contra aquesta decisió, cosa que està "en estudi" i per a la qual encara hi ha temps.

També et pot interessar

stats