Compromís acusa Vox de "censurar" 'Barbie' i '20.000 espècies d'abelles" a la biblioteca de Borriana

El regidor de Cultura, Jesús Albiol, assegura que esta informació podria "justificar la destitució immediata de la plaça del tècnic que ha filtrat la informació"

Fotograma de la pel·lícula '20.000 espècies d'abelles'
Fotograma de la pel·lícula '20.000 espècies d'abelles' / Europa Press

Compromís ha acusat este dimarts el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Borriana, Jesús Albiol (de Vox), de censurar la compra de les pel·lícules Barbie i 20.000 espècies d'abelles a la biblioteca de la localitat. Segons ha explicat el portaveu de Compromís en el consistori, Jorge Alarcón, uns usuaris van demanar estes pel·lícules a la biblioteca i els van dir que no les podien comprar. "Des de l'Ajuntament ens van confirmar que el regidor de Cultura havia dit que no es podien comprar perquè Barbie suposa un empoderament de la dona i 20.000 espècies d'abelles tracta el tema de la transsexualitat", ha apuntat.

El partit valencianista ha anunciat que demanarà explicacions en la comissió del pròxim dijous "perquè alguna cosa haurà de dir el PP sobre este tema". Alarcón ha avançat que també preguntarà si es vulnera la llei de biblioteques, "ja que estableix que és el bibliotecari el que escull el material per a després prestar-lo". La formació també estudia portar este tema per vies legals, "després dels casos de censura que s'estan produint", han afegit.

Vox demanarà destituir el tècnic de cultura per "filtrar informació"

Per la seua banda, Vox ha assegurat a través d'un comunicat que la informació facilitada per Compromís fa referència a un expedient de contractació de material de la biblioteca de Borriana i "difondre de manera oral o escrita una informació que no és pública, perquè no es va arribar a produir una contractació, vulnera el principi de confidencialitat de l'estatut del treballador públic". Per tant, este fet podria "justificar la destitució immediata de la plaça del tècnic que ha filtrat la informació".

Segons el regidor de Cultura, "s'ha vulnerat la confiança entre el tècnic i el seu superior jeràrquic, que en este cas soc jo". Per a Albiol, un funcionari "no ha de deixar-se portar per la seua ideologia política" i "si un funcionari vol fer política que es presente a unes eleccions". A més, "no es pot afirmar que un tècnic és neutral quan manifesta públicament la seua afiliació a una entitat amb un marcat tall ideològic".

La Regidoria de Cultura ha afirmat que té la potestat de comprar per a la biblioteca els materials que considere oportuns, però que "no tots els expedients s'han de signar". Així, sol·licitarà "l'obertura d'un expedient disciplinari al funcionari o funcionària que haja incomplit la confidencialitat per revelació de secrets" i "se citarà les persones involucrades per a esclarir qui és el responsable de la filtració amb prevenció al cap de servei i la seua incoació a títol personal a qui corresponga".

A més, Albiol ha acusat Compromís de "mentir" i de tornar a "arrossegar pel fang" el nom del municipi, a més de buscar "una notícia que els done rèdit". El regidor ha sostingut que "menteixen quan diuen que se censura la compra de pel·lícules", de la mateixa manera que "mentien quan deien que se censurava el valencià, quan deien que se censuraven llibres de temàtica LGTBI i menteixen ara".

El també diputat autonòmic ha explicat este dimecres des de les Corts que el fet que Compromís critique les polítiques de Vox "és un elogi". En esta línia, Albiol ha assegurat que este és un "assumpte de fa dos mesos" i ha remarcat que "no té l'obligació legal" d'acceptar totes les propostes del personal tècnic. El regidor ha matisat que, malgrat que Barbie "pot tindre alguna rellevància", l'altra pel·lícula, "20.000 espècies d'abelles submarines (sic)" té "valor zero". Així, ha dit que qui vullga veure este segon títol "segur que en Netflix" ho pot fer o es pot "comprar el DVD".

Esta no és la primera polèmica que viu Vox a l'Ajuntament de Borriana. Al març, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Borriana va ordenar la retirada d'una placa de vidre en honor a les víctimes de la Guerra Civil espanyola que lluïa fins ara en la paret del Convent de la Mercé del municipi. Segons el regidor de Vox, el missatge conté "clars errors històrics" i dades "falses", i ha assegurat que respon a "un ús polític de les víctimes, assenyalant els bons i els dolents". I el passat setembre, el mateix regidor va decidir retirar els llibres de diversitat sexual de la secció infantil i juvenil de la biblioteca municipal, que mostren els diferents models de família i orientacions sexuals de forma didàctica a les criatures d’este municipi de la Plana Baixa. L'alcalde de Borriana va confirmar poc després que els llibres de temàtica LGTBI de la zona infantil i juvenil es quedarien a l'àrea.

També et pot interessar

stats