La biblioteca de Borriana traslladarà els llibres sobre diversitat sexual a la secció d’adults

El regidor de Cultura, de Vox, afirma que depén dels pares decidir si la xicalla accedeix a aquests continguts

Un dels llibres que canviaran de secció / À Punt NTC

La regidoria de Cultura de Borriana, en mans de Vox, ha decidit retirar els llibres de diversitat sexual de la secció infantil i juvenil de la biblioteca municipal, que mostren els diferents models de família i orientacions sexuals de forma didàctica a les criatures d’aquest municipi de la Plana Baixa.

D'ací a uns dies seran traslladats a una secció pròpia, dins de la zona dels llibres destinats als adults. El motiu del canvi és, segons el grup municipal de Vox, protegir els menors d’aquests continguts perquè pertany als pares la decisió de si les seues criatures accedeixen a llibres d’aquests continguts o no, segons ha dit a À Punt Notícies el regidor de Cultura, Jesús Albiol, de Vox.

Així mateix, afirma que la mesura compleix amb l'article 20 de la Llei 4/2011, de 23 de març, de biblioteques de la Comunitat Valenciana perquè Borriana és un municipi de més de 25.000 habitants i la normativa contempla que els llibres amb continguts en matèria de diversitat sexual, de gènere o de desenvolupament sexual han de romandre en una secció específica "i no en espais a l'abast de menors d'edat, com es feia fins ara".

Segons un comunicat emés per Vox al municipi, Albiol ha afirmat que l'esquerra ha pretés durant aquests anys pervertir els menors amb “uns llibres escandalosos amb continguts sexuals explícits que per a res són educatius”. Destaquen que aquests textos s'han introduït tant a les biblioteques dels col·legis públics com a les biblioteques municipals i que el seu partit no ho consentirà perquè “els xiquets són xiquets i la infància cal protegir-la”.

I l'oposició recorda que per llei no es pot limitar l'educació en la diversitat i defén la importància de donar als menors eines per a poder informar-se i educar-se en diversitat, explica el regidor de Compromís Vicent Granel. Per això demanen mantindre els llibres on estan i un informe tècnic municipal que avale la mesura. A més, des del grup municipal de Compromís han tildat Albiol de "regidor de Censura"

La decisió torna a crear polèmica al municipi després de la cancel·lació de la subscripció de revistes en valencià que va tindre lloc al juliol i va desencadenar protestes de la població i associacions en defensa del valencià com ara Plataforma per la Llengua.

Al carrer, hi ha opinions per a tots els gustos, segons ha pogut comprovar À Punt Notícies. Hi ha qui considera el canvi una errada i creu que la canalla necessita aprendre sobre les diferents orientacions sexuals i els diferents models de família, mentre que altres consideren que són continguts més apropiats per a persones adultes. 

També et pot interessar

stats