L’oposició demana a l'alcalde de Borriana el cessament "immediat" del regidor de Cultura (Vox)

PSPV i Compromís lamenten la mala imatge que les decisions d’Albiol estan donant a la ciutat

El regidor de Cultura de Vox, Jesús Albiol, en imatge d'arxiu
El regidor de Cultura de Vox, Jesús Albiol, en imatge d'arxiu / Vox

Els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Borriana (Plana Baixa) —PSPV i Compromís— han demanat aquest divendres a l'alcalde del PP, Jorge Monferrer, que cesse “immediatament” el regidor de Cultura, Jesús Albiol, de Vox, després d’intentar traslladar els llibres sobre diversitat sexual de la biblioteca municipal a la secció d’adults.

Des del PSPV, la portaveu Maria Josep Safont, ha criticat els seus "reiterats atacs a la llibertat d'expressió, a la diversitat familiar i sexual i la llengua i cultura valencianes, així com la seua evident incapacitat per a governar en benefici de la majoria". L'edil socialista ha expressat el seu "profund malestar" per les "constants polèmiques generades per l'executiu local de Monferrer, que han danyat greument la reputació de la ciutat". Ha lamentat que, "per enèsima vegada", Borriana "s'haja convertit en tema de debats televisius i radiofònics i titulars de premsa a causa del fanatisme evident del seu govern". 

"És lamentable que Borriana, una ciutat que sempre s'ha destacat per ser oberta, tolerant i acollidora, estiga ara en boca de tots per promoure l'odi, empresonar idees, minar la convivència i amagar l'amor en els armaris", ha dit Safont.

En cas que el consistori es negue a actuar, demanen a l’alcalde que almenys desaprove públicament les accions del regidor "ultra" i reconega el "perjuí causat". "Si el senyor Monferrer no pren mesures contundents, estaria demostrant ser un ostatge dels ultres", ha emfatitzat.

Compromís: "Han situat Borriana en el mapa de la censura"

Per la seua banda, el portaveu de Compromís per Borriana, Vicent Granel, ha demanat també a Monferrer el cessament del regidor “per les seues decisions homòfobes, d'odi cap a una societat diversa i d'eliminar la llibertat d'elecció". "Per la imatge que està donant de la nostra ciutat, situant-la en el mapa de la censura, la vergonya i l'odi contra la diversitat", ha afegit. "Borriana ha sigut, és i serà una ciutat històricament cultural, amb personatges que han distingit el seu nom pertot arreu, i ara, en només cent dies de govern, hem vist com la nostra imatge com a ciutat tolerant s'ha vist entelada", ha dit.

Granel ha destacat que "Monferrer ha d'aclarir dins del seu govern que les decisions contràries a una societat borrianenca diversa, tolerant i oberta no tenen cabuda, i fer-ho amb un comunicat contundent, i no escudant-se amb la llei pel mitjà".

Dijous passat, l'alcalde de Borriana va confirmar que els llibres de temàtica LGTBI de la zona infantil i juvenil es quedarien a l'àrea, i va desautoritzar així les declaracions fetes pel regidor Jesús Albiol, qui havia assegurat que eren "escandalosos, amb continguts sexuals explícits que per a res són educatius".

Però no és l'única polèmica que ha protagonitzat Albiol des que va ser nomenat regidor. A mitjan juliol, l'edil de Vox va anunciar que anul·lava la subscripció del consistori a diverses revistes en valencià. En concret, es tractava de les publicacions valencianes i catalanes Camacuc, Cavall Fort, El Temps, Enderrock i Llengua Nacional

També et pot interessar

stats