Sánchez: “Puig representa una comunitat que no vol tornar al passat tacat de corrupció del PP”

El comité federal del PSOE ratifica aquest dissabte les llistes electorals del 28M

El secretari general del PSOE i president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aquest dissabte al Comité Federal del PSOE
El secretari general del PSOE i president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aquest dissabte al Comité Federal del PSOE / SERGIO PEREZ

El president del govern espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha presidit aquest dissabte el comité federal del partit a la seu de Ferraz que ha ratificat les llistes electorals, que s’han acabat de tancar aquesta setmana, de cara als comicis municipals i autonòmics del 28 de maig.

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, no ha estat present en aquest acte. Sánchez, però, ha destacat la “inversió sense precedents” en la millora de la sanitat pública valenciana feta pel Consell que presideix. La reversió de “molts processos de privatització d’hospitals”, ha assegurat, fa palesa que Puig representa “una comunitat que no vol tornar al passat tacat de corrupció del PP”. 

En aquesta línia, el líder estatal dels i les socialistes ha emfasitzat la importància de projectes com el de la gigafactoria de Sagunt, que ha fet servir d'exemple de la reindustrialització de tot Espanya que defén el seu partit. El president del govern espanyol ha encetat el seu discurs aplaudint l'orde d'arrest contra Putin del Tribunal Penal Internacional, "cap crim quedarà impune" ha afegit abans de remarcar el seu suport a Ucraïna.

El comité federal del PSOE també ha ratificat aquest dissabte el pressupost dedicat a les eleccions i les bases pressupostàries per a l'exercici 2023. A més, s'ha convocat oficialment la Conferència Municipal, que se celebrarà a València els dies 14, 15 i 16 d'abril, a la qual estan convocats els candidats del PSOE a les principals alcaldies del país, per a coordinar l'estratègia en tots els territoris.

D'altra banda, s’ha aprovat una modificació de la normativa interna del partit per a adaptar-la a la llei del "només sí és sí". D'aquesta manera es faran les modificacions oportunes perquè arribe a tots els membres de l'organització i complir així l'obligació establida per la norma de posseir un protocol per a previndre, detectar i combatre la violència masclista "informant i sensibilitzant en aquesta matèria a tota l'organització", segons indiquen.

L'última edició del comité federal es va dur a terme el passat mes de juliol, amb caràcter urgent i extraordinari, per a ratificar els nomenaments escomesos per Sánchez en la cúpula del partit, en la qual va incorporar diverses ministres i va canviar els seus principals portaveus després de la desfeta electoral a Andalusia.

Després de l'eixida de la llavors subsecretària general, Adriana Lastra, Sánchez va nomenar com a nova número dos la titular d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero. També va incorporar la ministra d'Educació i Formació Professional, Pilar Alegría, com a portaveu de la comissió executiva, en substitució del diputat Felipe Sicília, i va nomenar Patxi López portaveu al Congrés com a relleu d'Héctor Gómez.

També et pot interessar

stats