Puig encapçalarà la llista del PSPV per València

L’actual president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rafael Simó, liderarà la llista d'aquesta província i Josefina Bueno, la d'Alacant

La decisió que Puig vaja per València i no per Castelló respon, entre altres motius, a raons demoscòpiques i d’estratègia electoral

El president de la Generaitat i secretari general dels socialistes valencians encapçalarà la llista del PSPV per València per a les eleccions autonòmiques del 28 de maig. En les dues convocatòries electorals anteriors, les del 2015 i 2019, ho va fer per Castelló. 

L’actual president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rafael Simó serà qui liderarà la llista per Castelló i l’actual consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat digital, Josefina Bueno, encapçalarà la llista per Alacant.

La decisió que Puig vaja per València i no per Castelló respon, entre altres motius, a raons demoscòpiques i d’estratègia electoral, ja que per la circumpscripció de València hi ha ara mateix més diputats i diputades en joc. 

Al costat del secretari general i ocupant el número dos de la llista estaran la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró; el conseller d’Hisenda, Arcadi España; la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i el conseller de Sanitat, Miguel Mínguez. 

També optaran a un escó a les Corts per la circumscripció de València el president de la Diputació, Toni Gaspar; l’ex del Consell de la Joventut, Carmen Martínez; l’exlíder provincial i afí al corrent de José Luis Ábalos, Mercedes Caballero, i l'exdirigent d’UPiD, Alícia Andújar. 

Pel que fa a Alacant, les tres primeres posicions les ocuparan dones i després de Josefina Bueno se situen la diputada d'Alacant Laura Soler i la dirigent d'UGT Yaissel Sánchez. Amb elles concorreran l’alcalde de Xàbia, José Chulvi i el regidor d’Elx Ramón Abad. 

Durant el seu discurs, el líder de les i els socialistes valencians ha reconegut que elaborar les candidatures és una tasca "impossible", especialment per a un partit que té tant de capital humà com el PSPV, amb el qual es podrien confeccionar "25 llistes".

No obstant això, Puig ha assenyalat que només se'n pot fer una, i amb ella aspira a "aglutinar la gran majoria de la societat" i consolidar un projecte basat en "els vells principis de la socialdemocràcia de treball digne, justícia social i sostenibilitat".

El Comité Nacional del PSPV aprova aquest dissabte unes llistes autonòmiques marcades per a renovació i ratificarà les candidatures dels municipis de més de 20.000 habitants, com a pas previ al Comité Federal del PSOE, que se celebrarà el 18 de març. 

També et pot interessar

stats