La comissió interdepartamental decideix aquest dilluns si canvien les restriccions

L’ampliació d’horaris d’obertura i els aforaments, així com la implantació d’un certificat covid, són alguns dels temes de la comissió interdepartamental

Imatge d'arxiu de la Interdepartamental del passat mes de juny
Imatge d'arxiu de la Interdepartamental del passat mes de juny / Generalitat

La comissió interdepartamental de salut es reuneix aquest dilluns, abans de l'inici del debat de política general, per a debatre la possible flexibilització de les restriccions sanitàries, vigents des del 7 de setembre passat.

El Consell estudia obrir la porta a l’ampliació d’horaris d’obertura i aforaments, sobretot en els sectors de l’hoteleria i l'oci nocturn, a més de la possibilitat de recuperar determinades activitats, com el ball en discoteques i en concerts, que en aquests moments no està permés.

També s’estudiarà la possibilitat d'implantar el certificat Covid per a entrar en aquests locals, en vista de l'avanç en la vacunació i la caiguda de la incidència del virus, amb la finalitat d'acostar-se a "la normalització de la societat", en paraules del president de la Generalitat, Ximo Puig.

Fins ara, l'obertura de l'oci nocturn s'ha permés fins a les tres de la matinada, sense ball i amb aforament interior al 50%. L’horari de la restauració i l'hoteleria, en canvi, s'ha fixat en les dotze i mitja de la nit, també amb un aforament interior del 50% i un màxim de huit persones per taula, i del 100% en terrassa, amb deu comensals per taula.

El sector de l'oci nocturn ha demanat que es reòbriguen les pistes de ball i que s'amplie l'horari d'obertura almenys fins a les cinc de la matinada, mentre que el sector hoteler  ha suggerit tancar a la una i mitja.

La Comunitat Valenciana espera assolir aquesta setmana el 90% de la població major de dotze anys amb la pauta de vacunació completa, cosa que s'ha intentat accelerar amb la possibilitat d'acudir als gran punts de vacunació sense cita prèvia i amb la instal·lació de punts per a vacunar-se als voltants dels camps de futbol en els últims partits.

També et pot interessar