Últim cap de setmana amb les restriccions actuals

La reunió interdepartamental amb Sanitat Universal tractarà l’aforament i els horaris del sector d’oci i la possible implantació del certificat Covid

Imatge d'arxiu de la primera nit d'obertura de l'oci nocturn durant la desescalada a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

Aquest cap de setmana serà l'últim amb les restriccions actuals, en vigor des del 6 de setembre passat. Està previst que dilluns el cap del Consell, Ximo Puig, presidisca la reunió interdepartamental de salut per a decidir si s’alleugen les restriccions i quines són les noves mesures en el camí cap a la "nova normalitat".

El procés de desescalada, que està dissenyat en dos fases, té prevista la primera aquest 27 de setembre. El Consell ha de decidir si relaxa les mesures per a seguir caminant cap a la normalitat. La meta, segons la planificació de la Generalitat, està en el Nou d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, quan s'espera que el 90% de la població diana estiga ja vacunada contra la Covid-19. "Aleshores haurem arribat a la màxima protecció possible", va dir el president Puig en una compareixença davant els mitjans. 

Entre les mesures que s’espera que es modifiquen, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha avançat que es tractarà la situació actual dels aforaments i horaris en establiments d'hoteleria i oci nocturn, perquè aquests locals puguen "recuperar la seua raó de ser". La vicepresidenta ha admés que no és la seua naturalesa "seure en una taula sense ballar i amb distància de seguretat interpersonal".

El cap del Consell ha assegurat que s'obrirà un diàleg amb els sectors afectats per a tractar que “la normalització siga tan efectiva com siga possible”. S’espera que es mantinguen per precaució algunes de les mesures sanitàries més interioritzades entre la societat, com ara l'ús de la mascareta, la distància social o la desinfecció de mans. 

La implantació del certificat Covid, damunt de la taula

Tant el president de la Generalitat com la consellera de Sanitat, Ana Barceló, han comentat en diverses ocasions la possibilitat d’exigir el certificat Covid per a determinades activitats, entre elles el sector de l’oci nocturn i l’hoteleria, "quan tota la població susceptible de ser vacunada ho estiga per a no generar una desigualtat". S’espera que aquesta qüestió s’aborde també en la reunió de la taula interdepartamental. 

També et pot interessar