Ximo Puig anunciarà un nou alleujament de les restriccions en el debat de política general de dilluns

La vicepresidenta del -Consell Mónica Oltra avança canvis en aforaments, horaris, distància social i en "la implementació de les mesures de protecció", que beneficiaran específicament els establiments d'oci nocturn

La vicepresidenta Mónica Oltra en un moment de la intervenció
La vicepresidenta Mónica Oltra en un moment de la intervenció / À Punt NTC

El Consell ha ajornat la reunió de la taula interdepartamental al dilluns vinent, just abans del debat de política general a les Corts. Serà en aquest debat en què el president de la Generalitat, Ximo Puig, comunicarà l'alleujament de les restriccions i les noves mesures en el camí cap a la nova normalitat, segons ha pogut saber À Punt.

La vicepresidenta Mónica Oltra ha justificat l'ajornament en la impossibilitat de quadrar agendes de la interdepartamental de dissabte, segons ha explicat en la roda de premsa posterior al ple del Consell.

Oltra ha confirmat el previsible alleujament de les restriccions, tenint en compte l'evolució favorable de tres indicadors: la baixada progressiva de la incidència, que preveu que caiga dels 50 contagis per cada cent mil habitants en catorze dies, i l'avanç del procés de vacunació, amb quatre milions de persones amb una dosi, 3,9 milions amb la pauta completa i prop de 900.000 terceres dosis de reforç en pacients de més risc.

Sense voler concretar les mesures, a l'espera de la proposta definitiva de la Conselleria de Sanitat Universal, la vicepresidenta ha avançat canvis en aforament, horaris, distància social i, fins i tot, en "la implementació de les mesures de protecció", en referència a l'ús de la mascareta.

Oltra s'ha referit específicament als establiments d'oci nocturn, com discoteques i pubs, i ha avançat que el nou paquet de mesures facilitarà que "l'activitat puga recuperar la natura pròpia" dels locals, com el ball. "És obvi que seure en una taula no és la natura de l'oci nocturn festiu... serà avançar en aquest sentit, que puguen recuperar la seua natura establiments on la gent va a escoltar música, a relacionar-se, on ni ha relacions interpersonals amb què no es pot mantindre la distància de seguretat" ha dit la vicepresidenta que, no obstant això, ha advertit que no sap si els canvis s'aplicaran "des de dilluns o més endavant".

El certificat Covid, "complicat"

D'altra banda, preguntada per si el Consell estudiarà la posada en marxa de l'anomenat certificat Covid quan en altres països d'Europa s'està retirant la mesura, Oltra ha admés que és "complicat" implantar-lo amb la legislació actual i ha al·ludit al cas de Galícia, on el Tribunal Superior de Justícia el condiciona a un cert nivell d'alerta, d'incidència i de nivell de contagis, en el qual ara no s'està.

Per tant, creu que s'haurà de debatre i estudiar però no per a totes les activitats, sinó per a les que siguen molt multitudinàries, els grans festivals o en queè no pot haver-hi distància de seguretat entre persones.

A més, l'ha condicionat a un acord amb els agents implicats, perquè, si hi ha consens, "es podrà tirar endavant". En tot cas, ha assenyalat que al seu judici és "una garantia" per a clients i usuaris saber que el certificat "ens protegeix a tots" perquè "a ningú li interessa veure l'endemà que hi ha hagut un brot al seu establiment, sinó que les coses vagen bé".

També et pot interessar

stats