El Consell modificarà horaris i aforaments a partir de dilluns

Ximo Puig avança que s’iniciarà una nova fase de desescalada: “Estem en condicions de començar una obertura progressiva que ens porte a la normalització”

El president de la Generalitat Ximo Puig assisteix a la cloenda de la junta directiva de la Confederació Empresarial Valenciana
El president de la Generalitat Ximo Puig assisteix a la cloenda de la junta directiva de la Confederació Empresarial Valenciana

El cap del Consell, Ximo Puig, ha assegurat aquest dijous que la Comunitat Valenciana està “en condicions de començar una obertura progressiva que ens porte a la normalització”. Puig ha remarcat que s’ha obert una porta a l’esperança amb prop del 90% de la vacunació amb doble pautat. Amb tot, ha indicat que encara falten uns dies per a consolidar aquesta situació. En aquest sentit, ha avançat que aquesta nova fase començarà dilluns.

A més, ha assenyalat que actualment la incidència acumulada se situa al voltant de 50 contagis per cada 100.000 habitants, i que la xifra de persones hospitalitzades se situa per davall de 200. Amb aquestes dades, el president ha mostrat l'esperança d'arribar al 9 d'octubre amb la “màxima normalitat possible”.

Modificació d'horaris d'obertura i aforaments

Sobre la flexibilització de les mesures per a frenar la pandèmia a partir de la setmana vinent, el president ha indicat que es modificaran horaris d'obertura i l'aforament, i s'obrirà un diàleg amb els sectors afectats per a tractar que “la normalització siga al més efectiva possible”. Així mateix, s'ha referit a l'ús del certificat de vacunació per a accedir a determinats espais, sobre el qual ha dit que “donarà seguretat als ciutadans” i “garantirà drets”.

Ximo Puig ha fet aquestes declaracions minuts abans d’assistir a la cloenda del comité executiu i junta directiva de la Confederació Empresarial Valenciana i ha remarcat que “la millor aportació a l’economia és tornar a la normalitat”.

Està previst que el cap del Consell reunisca la Mesa Interdepartamental abans d'aquest dilluns 27 de setembre, dia en què finalitzen les actuals mesures en vigor.

La Comunitat Valenciana es va acomiadar el passat 6 de setembre del toc de queda nocturn i la limitació a deu persones com a màxim en les reunions socials després de huit setmanes en vigor. A falta de conéixer els indicadors d'aquest dijous, la situació epidemiològica a la Comunitat Valenciana encadena diverses setmanes de millora, amb la incidència acumulada a 14 dies a punt de descendir a risc baix i el nombre de contagis diaris presenta uns registres propis d'abans de l'inici de la quarta onada.

També et pot interessar

stats