El Consell es planteja introduir el certificat Covid obligatori

Oltra ha afirmat que ho tractaran la setmana que ve en la interdepartamental, que abordarà també el calendari de l'administració de la tercera dosi

Control de temperatura per a l'accés a una discoteca
Control de temperatura per a l'accés a una discoteca / Mariscal (Efe)

El Consell es planteja ara establir el certificat Covid obligatori, com ja es fa per exemple a Galícia per accedir a establiments d'oci i restauració. Ho ha avançat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell.

Oltra ha afirmat que la comissió interdepartamental estudiarà en la pròxima reunió, prevista per a finals de la setmana vinent, la possible implantació del certificat Covid a la Comunitat Valenciana, i abordarà el calendari i l'organització de l'administració de la tercera dosi aprovada per als col·lectius vulnerables.

Al respecte, ha recordat que tant el president de la Generalitat, Ximo Puig, com la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, han comentat en diverses ocasions que es plantejarà exigir el certificat Covid per a determinades activitats "quan tota la població susceptible de ser vacunada ho estiga per a no generar una desigualtat".

Per això, ha assenyalat que tenint en compte el ritme de vacunació, es podrà abordar aquesta qüestió en la reunió de la comissió interdepartamental de finals de la setmana que ve.

Administració de la tercera vacuna

De la mateixa manera, "es perfilarà" l'administració de la tercera vacuna aprovada per a residents en centres de majors i persones amb tractaments immunosupressores.

Oltra ha recalcat que la tercera dosi coincideix a més amb la nova resolució del seu departament per als centres de majors que, com a novetat principal, permet de nou les abraçades sempre que l'usuari i la visita estiguen vacunats i sota unes certes condicions de seguretat. "Hui és un bon dia", ha recalcat.

De fet, ha destacat que s'estableixen mesures per a facilitar al màxim possible aquests contactes, garantint la seguretat, "després de molts mesos d'aïllament i les conseqüències que ha significat en l'aspecte emocional, psicològic i l'estat anímic". Uns altres canvis que ha ressaltat és l'eliminació de l'obligatorietat d'ús de mascareta per a cònjuges i parelles residents.

També et pot interessar

stats