Llum verda de la comissió de salut pública a la tercera dosi de la vacuna a les residències

La comissió interterritorial d’aquest dimecres ja havia apostat per aquesta injecció addicional per als majors, que s'administrarà a partir del 4 d'octubre

Llum verda a la tercera dosi per a persones majors / À Punt NTC

La comissió de salut pública ha aprovat aquest dijous l'administració d'una tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19 a les persones residents en centres de majors, "atés el seu perfil de fragilitat, pluripatología i entorns tancats", segons han considerat.

L'acord, que amplia els col·lectius als quals s'ha d'inocular amb una dosi de reforç que fins ara s'havia destinat a persones amb trasplantament d'òrgan sòlid, les receptors de trasplantament de progenitors hematopoètics i les que estiguen en tractament amb fàrmacs anti-CD20, incorpora ara la resta d'integrants del considerat com grup 7 en l'estratègia de vacunació espanyola. Són, concretament, les que tenen alguns tractaments immunosupressores, de molt alt risc, i les residents en centres de majors.

El Consell Interterritorial de Salut d’aquest dimecres va proposar aquesta injecció addicional per als residents a partir del 4 d'octubre i cap comunitat autònoma s'hi va oposar. La Comunitat Valenciana es trobava, de fet, entre els territoris que havien posat aquesta qüestió damunt de la taula. La decisió final, però, quedava en mans de la comissió de salut pública, que ara ha donat llum verda a la decisió seguint les recomanacions de la ponència de vacunes. Aquest comité assessor està analitzant diferents propostes segons l'evidència disponible per a ampliar els grups als quals se subministrarà una dosi addicional de vacuna contra la Covid-19.

La ponència de vacunes ha traslladat a la comissió també que en aquest moment la principal recomanació és vacunar totes les persones majors de 12 anys que encara no ho estiguen.

L'administració de la tercera dosi per a aquests col·lectius vulnerables va ser validada per l'EMA (Agència Europea de Medicaments) el passat 1 de setembre. El regulador, en canvi, no considera urgent aquest reforç vacunal per a la població general.

També et pot interessar

stats