Més de 11.700 persones reben la dosi de reforç contra la Covid-19

S'han injectat 8.735 dosis extres a persones majors i 3.011 a immunodeprimides

Un home rep una vacuna per a fer front a la Covid-19
Un home rep una vacuna contra la Covid-19 / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha administrat 11.746 dosis de reforç de la vacuna contra la Covid-19 a majors que viuen en residències i a les persones amb patologies de risc, com són les immunodeprimides. 

Del total, 8.735 corresponen a individus d’edat avançada. L’objectiu del pla de vacunació és completar la pauta extra a les 21.000 que estan ingressats en residències. Per aquesta raó, es realitza l’enviament de les dosis necessàries de manera periòdica per a immunizar-les al mateix centre.

D'altra banda, Sanitat Universal ha administrat 3.011 dosis de reforç a pacients amb patologies de risc, incloent-hi els immunodeprimits o en tractament immunosupressor. La previsió és continuar la vacunació d'aquest grup, que al nostre territori són 37.000 persones. 

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha assegurat que “aquesta tercera dosi referma la protecció i evita possibles contagis, a més de reduir els casos greus, que són més sensibles al virus perquè una gran part pateix altres patologies de base”.

Durant l’última setmana de setembre s’esperen administrar 50.025 dosis més, sobretot de Pfizer i Moderna, a més de 70 segones dosis d’AstraZeneca, en el marc de la campanya de vacunació programada amb cita prèvia. La majoria de les persones citades pertanyen al grup de 12 a 39 anys, pendents de la segona injecció.

Continua la vacunació sense cita prèvia per al públic general

La Conselleria de Sanitat Universal ha recordat que continua oberta la possibilitat de rebre la vacuna sense cita prèvia. Fins ara, 31.242 persones han acudit a algun dels punts de vacunació distribuïts per la Comunitat Valenciana, així com als punts itinerants o unitats mòbils que s'han instal·lat durant esdeveniments específics, com ara partits de futbol, per a acostar la vacuna a la població. 

També et pot interessar

stats