La campanya de vacunació sense cita prèvia arriba al voltant de 26.000 persones

Sanitat Universal va posar en marxa aquestes immunitzacions obertes el 7 de setembre passat per a donar una nova oportunitat a les persones que no han volgut o no han pogut vacunar-se quan els corresponia

Vacunació sense cita a Elx
Vacunació sense cita a Elx / À Punt NTC

Un total de 25.736 persones s'han vacunat sense cita prèvia en les dues primeres setmanes en què la Comunitat Valenciana ha oferit aquesta possibilitat. Aquesta campanya de vacunació oberta s'ha dut a terme simultàniament a la campanya programada contra la Covid-19, és a dir, quan se cita la persona en un punt de vacunació en un dia i a una hora concreta a través d'un missatge SMS o per telèfon.

En la primera setmana de vacunació lliure es van administrar sense cita 12.881 dosis, de les quals 7.812 van ser primeres dosis i 5.069 segones dosis. Pel que fa a aquesta setmana, s'han injectat 12.855 dosi sense cita prèvia, en concret, 6.829 primeres i 6.026 segones. Les persones a qui s'han administrat segones dosis ja han complit els terminis indicats en la fitxa tècnica i s'acosten sense cita als punts de vacunació per a completar la pauta òptima d'immunització.

Segons la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, "combinar als mateixos espais la vacunació sense cita prèvia amb la vacunació programada, en el dia i a l'hora indicada, és un repte logístic sense precedents", un treball al qual els equips de vacunació "estan donant resposta de manera solvent”.

La conselleria va posar en marxa la vacunació sense cita prèvia el 7 de setembre passat, una vegada que ja s'havia donat l'oportunitat per a vacunar-se a tota la població de la Comunitat Valenciana i amb l'objectiu d'aconseguir el grau d'immunització més alt contra la Covid-19.

Les persones interessades poden consultar cada setmana l'actualització de la relació de punts de vacunació sense cita i els horaris. Aquests punts de vacunació estaran oberts fins a l'última setmana de setembre.

Pel que fa a la vacunació programada, aquesta setmana s'administraran 105.024 dosis, la majoria de Pfizer (63.569) i Moderna (41.420). La major part (91.764) es destinaran a segones dosis de Pzifer i Moderna per al grup de població de 12 a 39 anys.

També et pot interessar

stats