Els majors de les residències valencianes comencen a rebre la tercera dosi de la vacuna

Aerte demana que la tercera pauta també s’administre als usuaris dels centres de dia, dels habitatges tutelats i els que són atesos pels serveis d’ajuda a domicili

Una resident rep, aquest dimecres, la tercera dosi de la vacuna
Una resident rep, aquest dimecres, la tercera dosi de la vacuna / Aerte

Les persones majors que viuen a les residències valencianes han començat aquest dimecres a rebre la tercera dosi de la vacuna contra la Covid, segons han informat des d’Aerte, la patronal d’aquests centres. Les mateixes fonts han aclarit que aquesta pauta només s'administrarà als residents dels centres sociosanitaris que estiguen vacunats des de fa més de sis mesos, per tant, les plantilles dels centres no rebran aquesta nova dosi.

Aerte ha valorat positivament que es duga a terme aquesta nova vacunació. Considera que “reforçarà el sistema immunològic de les més de 21.000 persones ateses actualment en aquesta mena de centres i la seua protecció davant la Covid”.

Aerte ha demanat a la Conselleria de Sanitat Universal que a aquest nou procés s'incorporen a les persones ateses en centres de dia, habitatges tutelats i per serveis d'ajuda a domicili amb la finalitat de reforçar la immunitat de les persones més vulnerables, independentment del servei que reben. De moment, la conselleria ha rebutjat aquesta petició. 

En aquesta tercera ronda de vacunació, els centres residencials administraran les pautes, amb el suport dels centres de salut públics i el suport de la xarxa d'atenció primària de la Conselleria de Sanitat Universal. 

La patronal de les residències espera que aquest nou procés estiga acabat aquesta mateixa setmana.

També et pot interessar

stats