Els candidats afronten la recta final quan falta una setmana per al 9J

S’accentuen els missatges al voltant de la migració, les fronteres i les polítiques comunitàries, en l’últim diumenge de campanya 

Últim diumenge de campanya abans del 9J
Últim diumenge de campanya abans del 9J / À Punt NTC

Quan falta només una setmana per a les eleccions europees, els candidats agafen forces i mostren les diferències amb els adversaris polítics per tal de mobilitzar l’electorat mentre el compte arrere avança. Donem un colp d’ull al diari de la desena jornada de campanya per al 9J.

La candidata del PSPV al Parlament Europeu, Leire Pajín, ha defensat este diumenge a Torrevella (Baix Segura) la importància de les institucions europees per a donar una resposta més forta davant de les crisis i pel seu impacte positiu en la vida de la ciutadania.

Ho ha fet en una ciutat amb una important colònia britànica que –assegura– s'ha penedit immediatament del Brexit: “Hui saben i coneixen bé les conseqüències de no formar part d'eixa gran família. Fora d'ella és molt més difícil respondre a les crisis econòmiques, energètiques i socials. Els socialistes consideren que estem davant d'una de les eleccions crucials pel risc que l'extrema dreta marque les polítiques europees. 

A Dénia (Marina Alta), el president del PPCV, Carlos Mazón, s'ha tornat a mostrar crític amb les polítiques mediambientals de l'executiu de Pedro Sánchez i ha anunciat, com va fer este dissabte a Moncofa (Plana Baixa), que el Consell ja treballa en una nova llei de costes.

“Ens estan deixant sense costes, sense dret a la propietat privada, sense platges i sense turisme”, ha dit en esta ciutat costanera. “Necessitem l’aval d’Europa, perquè sabem que des del govern espanyol no el tindrem”, ha afirmat.

D’altra banda, el candidat de Compromís-Sumar Vicent Marzà ha assegurat a València que el vot a la coalició servirà per a avançar en drets, però també per a "afeblir i acabar" amb el govern de "l'extrema dreta de Mazón, que va al dictat de Vox".

En l'acte central de la campanya, Marzà ha manifestat que no es pot permetre que el PSOE siga el que aglutine el vot de l'esquerra, ja que el 90% dels seus vots en el Parlament Europeu “és igual que els del PP” i ha retret a la candidata socialista Teresa Ribera que "no li van tremolar les cames" per a signar la declaració d'impacte ambiental de Castor a les costes de Castelló ni per a "mirar cap a un altre costat" mentre s'intenta ampliar el port de València.

Ciutadans ha demanat més seguretat per al Campo de Gibraltar. Hui el cap de llista, Jordi Cañas, ha estat a La Línea de la Concepción, on ha defés més recursos, inversions i estratègies per a esta zona. Diu que el Penyal ha de ser descolonitzat i també ha promés fer dels problemes que afecten la zona un assumpte europeu. 

Per la seua banda, Vox aposta per reforçar el control de les fronteres per a lluitar contra la immigració il·legal. “Estan permetent que Europa siga un colador de persones que no sabem ni qui són ni a què venen”, ha dit la candidata Llanos Massó. Els ultradretans volen que les polítiques d'immigració no s'acorden dins de la Unió Europea, sinó que estiguen en mans de cada estat.

La candidata de Podem, Irene Montero, ha reclamat el vot este diumenge a València per a parar la guerra, la corrupció i l'avanç de la ultradreta a Europa. “La mesura econòmica més important és la pau, perquè amb una economia de guerra venen les retallades, puja la inflació i la gent no és capaç d’omplir la cistella de la compra”, ha dit.

També et pot interessar

stats