El govern britànic manté que hi haurà Brexit el 29 de març amb o sense pacte

Stephen Barclay assegura que el Regne Unit eixirà de la Unió Europea amb o sense acord, perquè “així ho estableix la legislació”.

Manifestants en contra del Brexit, aquest dimecres enfront del Parlament de Londres
Manifestants en contra del Brexit, aquest dimecres enfront del Parlament de Londres / Will Oliver (Efe)

El ministre britànic per al Brexit, Stephen Barclay, ha assegurat aquest dijous que el Regne Unit eixirà de la Unió Europea el 29 de març amb o sense acord, perquè “així ho estableix la legislació” prèviament aprovada pel Parlament.

Barclay s'ha expressat així a l'inici del debat en la Cambra dels Comuns sobre la moció que es votarà a partir de les 17:00 hores. En assegurar la intenció del govern d'eixir en la data prevista, el ministre ha tractat d'oferir garanties als seus col·legues del Partit Conservador defensors d'un Brexit dur, que amenacen d'abstindre’s en la votació d'aquesta vesprada i provocar així el rebuig del text.

Com que la votació no és vinculant, no afectaria els plans de la primera ministra, Theresa May, qui s'ha mostrat decidida a arribar al consens el pròxim mes. De fet, la primera ministra tornarà a presentar una iniciativa similar a la de hui el pròxim 26 de febrer si per a llavors el govern no ha pogut concretar un acord amb el bloc europeu. Per la seua part, Barclay ha instat a donar suport a la moció per a “donar l'oportunitat” a May de negociar amb Brussel·les la polèmica salvaguarda per a evitar una frontera física a l'illa d'Irlanda.

També et pot interessar

stats