El Tribunal Suprem anul·la el nou reglament de costes i s’obri una finestra per a modificar la llei

Les associacions d’afectats reclamen que es modifique la norma i, si no és així, que els indemnitzen

Platja de Tavernes de la Valldigna / À Punt NTC

El Tribunal Suprem anul·la el nou reglament de costes per un defecte de forma en la tramitació. S'obri així una finestra d'oportunitat per als propietaris de les vivendes afectades per les delimitacions de la llei en diverses platges de la Marina Alta i la Safor. 

La sentència del Suprem respon a un recurs de l'associació d'afectats de Formentera i anul·la el reglament per omissió del tràmit de la participació pública. Hi ha més recursos presentats per tot l'Estat, però la decisió del tribunal és una bona notícia per a les plataformes veïnals, que demanen que la urgent modificació que necessita la llei es faça ara amb la participació ciutadana.

El president de l’Associació d’Afectats per la Llei de Costes de Dénia, Pedro Pastor, ha dit en declaracions a À Punt que han rebut la notícia amb optimisme. Esperen que “es valore la manca de transparència que hi ha hagut respecte a aquesta partió”. 

A Dénia hi ha quasi 4.000 vivendes afectades i 103 propietaris que perdrien la propietat a canvi d’una concessió per ocupar-les durant trenta anys. La gent afectada té clares les seues propostes, que canvie la llei per tal que no els afecte o que, si es manté com està ara, els paguen una indemnització, com es fa amb les persones a qui expropien. 

També a Tavernes de la Valldigna, a la Safor, veuen incongruent que es facen les delimitacions abans de regenerar la platja. L’alcaldessa, Lara Romero, afirma que per un costat els plantegen una platja de més de cinquanta metres d’arena, “i paral·lelament, una línia d’aigua que és totalment irreal”.

Així mateix, el president de l’Associació SOS Platja de Tavernes, Joaquín Vercher, diu que “aquest és el moment que canvie la llei”, una demanda per què s’han manifestat i s'han desplaçat a Madrid. Bona part de la ciutadania afectada és propietària dels habitatges des de fa més de seixanta anys, els tenen registrats oficialment i paguen els impostos que els corresponen, afirma Vercher. 

També et pot interessar

stats