El Bloc fa balanç dels darrers cinc anys amb la vista posada en el Congrés Nacional

En el consell nacional s'ha aprovat una resolució sobre la necessitat d'una llei trans estatal

Imatge del Consell Nacional del Bloc celebrat aquest dissabte
Imatge del consell nacional del Bloc celebrat aquest dissabte

El Bloc, partit majoritari de la coalició Compromís, ha celebrat aquest dissabte el seu darrer consell nacional abans del Congrés Nacional que acollirà Fira València els dies 26 i 27 de juny.

La secretària general del partit, Àgueda Micó, ha fet un balanç "molt positiu" dels últims cinc anys, i ha posat l'accent en la participació en el govern del Botànic. Així, assegura Micó, la formació valencianista ha estat clau per a dur a terme "polítiques transformadores, valencianistes, ecologistes i feministes" i que estiguen presents en la Generalitat, la Diputació i els ajuntaments d'arreu del País Valencià.

Per la seua banda, Joan Baldoví, portaveu de Compromís al Congrés dels Diputats i membre del Bloc, ha subratllat que la coalició ha aconseguit ficar en "l'agenda de Madrid" i la valenciana reivindicacions com la de l'infrafinançament". Baldoví ha remarcat que "Compromís ha vingut per a quedar-se".

El partit valencianista ha aprovat diverses propostes de resolució com una sobre la necessitat d'una llei trans estatal i una altra sobre la sostenibilitat en la instal·lació dels parcs fotovoltaics. A més, el Bloc ha demanat que s'inste el govern d'Espanya que impulse la regeneració de la costa valenciana.

També et pot interessar

stats