El deute de la Comunitat Valenciana es dispara per damunt dels 50.000 milions d’euros

 El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, atribueix aquesta xifra, que suposa quasi la meitat del PIB, a l’infrafinançament.

El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, en roda de premsa aquest dijous
04 d'abril 2021 - 13:16

El deute de la Comunitat Valenciana s’ha disparat l'any 2020 i ha superat la barrera dels 50.807 milions d’euros, un 4% més que l’any anterior. Aquesta xifra suposa quasi la meitat del PIB, un rècord que torna a evidenciar la dependència dels fons de rescat del govern d'Espanya a través del FLA.

El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, ha atribuït aquest augment a l’infrafinançament. Soler ha explicat que la Generalitat intenta igualar la despesa per càpita amb la mitjana espanyola, però com que els ingressos per càpita no evolucionen a la mateixa velocitat, s’acumula dèficit i creix el deute. El responsable d’Hisenda ha subratllat que “fins que no s’arregle la inequitat” del sistema de finançament autonòmic, “difícilment” es podrà reduir el deute valencià.  

El Partit Popular ha criticat que el govern valencià no haja tret resultats de les reunions amb la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero. Els populars han retret al conseller que demane paciència amb el govern estatal i que “l’excusa ja no és la pandèmia”. 

També et pot interessar

stats