Bonig insta a Puig a exigir la reforma del finançament autonòmic al govern de Sánchez

La líder dels populars també reclama més recursos de la Generalitat per als municipis. 

La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, a les Corts en una imatge d'arxiu
La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, a les Corts en una imatge d'arxiu

La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, ha lamentat el retards del govern espanyol per a impulsar el nou model de finançament autonòmic, després de la reunió que van mantindre la setmana passada la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, i el president de la Generalitat, Ximo Puig.

"La paraula de Puig, Sánchez i Baldoví no val res amb la reforma del sistema de finançament", ha denunciat la líder dels populars després d'una reunió de partit a Massanassa. Per aquesta raó, Bonig ha exigit a Puig "menys paraules i més fets" contra l'infrafinançament, i ha recordat la "promesa electoral" que deia que el govern espanyol la reformaria. 

"Fa molts anys que estem amb una llei que va aprovar el PSOE en 2009 i que perjudica greument la Comunitat Valenciana. No volem cap guerra amb cap comunitat, sinó que ens donen, als valencians, el que ens correspon", ha asseverat Isabel Bonig. 

A més, la líder popular ha reclamat més recursos per a municipis com Massanassa, després de la reunió que ha mantingut amb el president del PP provincial, Vicent Mompó, i l'alcalde d’aquest municipi, Francisco Comes. En opinió de Bonig, les ajudes de la Generalitat no arriben, i mentrestant "Puig no deixa de fer anuncis i governa d'esquena als ajuntaments, les institucions que estan a peu de carrer".

També et pot interessar

stats