Àgueda Micó presenta la seua candidatura al VIII Congrés Nacional del Bloc

L'actual secretària seneral de la principal formació de la coalició Compromís ha estat acompanyada per Vicent Marzà, Enric Morera, Maria Josep Amigó i Amadeu Mezquida

Àgueda Micó, candidata a Secretària General del Bloc
Àgueda Micó, candidata a secretària general del Bloc / À Punt NTC

La secretària general del Bloc-Compromís, Àgueda Micó ha presentat aquest dissabte en companyia del seu equip la candidatura "Força, poble, futur" per al VIII Congrés Nacional del Bloc, que se celebrarà els dies 26 i 27 de juny del 2021. Una presentació de candidatura coral en què Àgueda Micó ha estat acompanyada pel conseller d'Educació, Vicent Marzà, la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, el secretari del Grup Municipal Compromís a l'Ajuntament de València, Amadeu Mezquida, i el president de les Corts, Enric Morera, a més de desenes de militants de base i representants institucionals del partit.

Micó aspira a convertir el seu segon mandat com a secretària general de la formació nacionalista en una etapa de refundació del partit. En aquest sentit ha assegurat que "ara cal una refundació del Bloc, més necessària que mai perquè adaptar-nos i evolucionar en companyia de la societat està a l'ADN del nacionalisme valencià. Una refundació que farem des dels nostres valors, que són la lluita per un País Valencià just, pròsper i sobirà; un país de persones dignes i lliures, i sempre mirant cap al futur".

''El valencianisme, el fil que cus totes les lluites''

En declaracions a À Punt, Micó ha volgut recalcar que ''som un projecte arrelat al poble i amb mirada cap al futur. I en el huité congrés de la nostra organització hem posat damunt la taula uns objectius de renovació perquè el valencianisme que nosaltres representem siga el fil que cusa totes les lluites presents a la nostra terra. Ho ha sigut, però ho ha de ser més encara. El valencianisme ha de defensar els drets de totes i tots contra els privilegis d'uns pocs''.

En aquest sentit, Micó ha dit que han d'estar en companyia de la societat valenciana en totes les lluites democràtiques per tal de fer "un país millor per a totes i tots, amb justícia social, feminisme, ecologisme, radicalitat democràtica, antifeixisme i tantes altres", ha afirmat la candidata.

stats