Bielsa, Soler i Morant formalitzen la precandidatura i fan una crida a la força de la militància del PSPV

El secretari provincial de València vol un “canvi tranquil” que genere un “lideratge autònom” i el d'Alacant vol representar “tot el PSPV i enfortir-lo”, mentre que la ministra fixa l'objectiu en guanyar les eleccions de 2027

Bielsa i Soler aquest dilluns a la seu del PSPV a València, i Morant presentant la candidatura des de Madrid
Bielsa i Soler aquest dilluns a la seu del PSPV a València, i Morant presentant la candidatura des de Madrid / Rober Solsona / Jorge Gil (Europa Press)

Els socialistes valencians ja tenen tres aspirants a liderar el partit. Els secretaris provincials d'Alacant, Alejandro Soler, i de València, Carlos Fernández Bielsa, i també la ministra de Ciència, Diana Morant, han formalitzat la precandidatura a rellevar Ximo Puig al capdavant del PSPV-PSOE. Mentre que Soler i Bielsa ja havien anunciat les candidatures divendres i dissabte passat, no ha sigut fins aquest mateix dilluns que Morant ha fet pública la seua aspiració a Gandia (Safor).

Així, els tres aspirants comencen hui, amb la presentació de les precandidatures, una campanya que tindrà la seua prova de foc el 25 de febrer en la primera volta de la votació de les primàries. En cas que no hi haguera un resultat definitiu, es duria a terme una segona volta el 3 de febrer. La cloenda serà el congrés nacional extraordinari del PSPV-PSOE, que tindrà lloc del 22 al 24 de març a Benicàssim (Plana Alta). 

Bielsa vol un “canvi tranquil” que genere un “lideratge autònom”

El secretari del PSPV-PSOE a la província de València i alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, ha sigut el primer que ha formalitzat aquest dilluns la seua precandidatura per a liderar els socialistes valencians. Bielsa ha defensat que el partit necessita un “canvi tranquil” que genere un “lideratge propi i autònom” i partisca des de l'“experiència actual del municipalisme” i el “protagonisme de la militància”.

“Aquesta no és una decisió precipitada, ve d'un procés de maduració personal després de temptejar el sentir de la militància i respondre a les seues demandes per a millorar el nostre partit”, ha assegurat. En aquest sentit, ha apuntat, que el seu objectiu “primordial és enfortir i revitalitzar el partit i recuperar el territori per a tornar a presidir la Generalitat el 2027”.

Soler vol representar “tot el PSPV i enfortir-lo”

Per la seua banda, el secretari provincial del PSPV-PSOE d'Alacant, Alejandro Soler, ha presentat la documentació de la precandidatura una hora després de Carlos Fernández Bielsa. Soler ha destacat la voluntat de posar en marxa un partit que recupere la majoria social de la Comunitat Valenciana i represente tota l'organització en el “millor projecte possible perquè el PSPV n'isca enfortit”. Així, ha defensat el seu projecte d'unitat que represente tota l'organització, i per a això recorrerà a les agrupacions socialistes de totes les comarques i de les tres províncies per a contactar amb els militants, “escoltar-los i traslladar-los” la seua candidatura, que tracta de conformar “el millor projecte possible”.

Morant: “Us convide a triar el camí per a guanyar el 2027”

En un acte celebrat aquesta vesprada a la plaça El·líptica de Gandia i acompanyat per l'alcalde de la localitat, José Manuel Prieto, Diana Morant ha fet pública la candidatura a convertir-se en la primera secretària general en la història del PSPV-PSOE. “He presentat la meua inscripció com a candidata i us vull demanar permís, amb tota la humilitat i energia, perquè em deixeu eixir a combatre la dreta i guanyar-la”, ha assegurat. La ministra de Ciència ha fet una crida a la unitat i ha centrat el discurs en una fita: guanyar les eleccions autonòmiques el 2027. “Vinc amb un mandat clar i vull que us sumeu. És el mandat de la societat, per a recuperar els municipis, el govern autonòmic i tornar la dignitat a la Generalitat. Sumem tots els companys, no sobra ningú, avant, amb força”, ha clamat. 

Les dades clau del procés de renovació en el PSPV-PSOE

El procés de renovació en el PSPV-PSOE començarà el 25 de febrer amb l'elecció en primàries del secretari general del partit, que substituirà en el càrrec l'expresident de la Generalitat Ximo Puig, i culminarà del 22 al 24 de març amb un congrés extraordinari. La recollida d'avals (un mínim del 6% i un màxim del 10% del cens del partit) serà del 31 de gener al 7 de febrer, i després es farà la proclamació provisional dels candidats a les primàries per a dirigir la federació valenciana.

La campanya dels candidats es desenvoluparà entre el 8 i el 23 de febrer, i es votarà en primera volta el 25 de febrer, mentre que si cap aconsegueix el 51% dels suports, hi haurà una segona volta entre els dos més votats, que tindrà lloc el 3 de març. 

També et pot interessar

stats