Alejandro Soler presenta la seua candidatura a liderar el PSPV: “plantegem una proposta oberta i integradora”

El secretari general de la província d'Alacant és l’únic aspirant que ha oficialitzat la seua aposta per a rellevar Ximo Puig

Alejandro Soler presenta la seua candidatura a liderar el PSPV / À Punt NTC

El diputat a les Corts i secretari general de la província d'Alacant, Alejandro Soler, ha anunciat aquest divendres la seua candidatura a la secretaria general del PSPV-PSOE. Així, ha remarcat que es tracta d’una proposta “oberta i integradora” de tota l’organització: “No és una candidatura per a qui es vulga sumar, sinó per a qui vulga conformar-la amb nosaltres. Volem representar tota la Comunitat Valenciana, per això hi ha representants de les tres províncies”. 

Així ho ha manifestat aquesta vesprada en una roda de premsa, que s'ha celebrat en la seu del PSOE de l'agrupació local d'Elx (Baix Vinalopó), davant de vora dos centenars d'assistents, que l’han rebut amb un clamorós i prolongat aplaudiment. Ara per ara, Soler és l’únic aspirant que ha presentat oficialment la seua candidatura per a rellevar l’expresident de la Generalitat, Ximo Puig, al capdavant del partit. I tot abans que el comité nacional que se celebra aquest dissabte aprove el calendari i les bases que la comissió executiva va anunciar dilluns passat. 

En una compareixença en la qual ha intervingut en castellà i en valencià, el diputat valencià ha remarcat el treball de Joan Lerma i Ximo Puig al capdavant del govern valencià i ha incidit en el fet que aquest procés que ara s’inicia només té un objectiu: “fer que el PSPV torne a ser el primer partit a la Comunitat Valenciana”. 

En aquest sentit, Soler ha emfatitzat que comença ara un procés de diàleg, reflexió i escolta amb els militants que són, ha dit, els que tenen “el vertader control” de l’organització del partit. “Crec que en una formació els secretaris generals han de ser elegits pels militants, no pels dirigents”, ha apuntat. A més, ha assegurat que el projecte que presenta és “potent i sòlid”, i que representa tota la Comunitat Valenciana de sud a nord, i de les grans poblacions a les zones rurals. 

Soler activa l’engranatge d’unes possibles primàries

L’executiva va aprovar el calendari següent, amb el fi d’elegir un secretari o secretària general del PSPV: entre el 29 i el 30 de gener es presentaran les precandidatures; del 31 al 7 de febrer al migdia s'arreplegaran els avals i el mateix dimecres 7 es proclamaran provisionalment els candidats. Del 8 al 23, els candidats o les candidates podran dur a terme una campanya d’informació. El 25 de febrer serà la primera votació i, en cas que no hi haja un resultat definitiu, es durà a terme una segona volta el 3 de febrer. Finalment, el congrés nacional extraordinari del PSPV-PSOE serà del 22 al 24 de març. 

Falta per veure si finalment el secretari general de la província de València, Carlos Fernández Bielsa, i la ministra de Ciència, Diana Morant, formalitzen també les seues precandidatures. Bielsa va assegurar que ja havia conformat un equip amb integrants de les tres províncies, mentre que aquest mateix divendres, Morant ha advocat per una candidatura única i ha manifestat que està disposada a dialogar amb Soler

Així, el diputat valencià ha confirmat que, prèviament a la roda de premsa, ja ha traslladat la seua voluntat de presentar la candidatura tant als anteriors possibles aspirants com a l’actual secretari general, Ximo Puig, i a la direcció del partit. Preguntat si des de Ferraz li han mostrat suport, ha respost: “Han mostrat la seua total disposició al fet que el procés funcione d’acord amb els estatuts”. 

També et pot interessar

stats