El PSPV votarà el relleu de Ximo Puig el 25 de febrer

Els socialistes valencians han posat data al congrés extraordinari, que tindrà lloc en el cap de setmana del 22 al 24 de març a Benicàssim

Reunió de l'executiva del PSPV-PSOE / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
22 de gener 2024 - 18:56 Actualitzat: 22 de gener 2024 - 20:58

Ja hi ha data per a elegir el successor o successora de Ximo Puig al capdavant del PSPV-PSOE. Després d’ajornar-la en dues ocasions, els socialistes valencians han acordat en l’executiva d’aquest dilluns a la vesprada que la votació a la secretaria general del partit se celebrarà el 25 de febrer de manera presencial. En cas de no escollir cap candidat, hi haurà una segona votació el 3 de març. També han posat data al congrés extraordinari, que tindrà lloc en el cap de setmana del 22 al 24 de març a Benicàssim (Plana Alta). 

Així ho ha anunciat en roda de premsa l’actual secretari general del PSPV, Ximo Puig, que ha explicat que la fixació de les dates ha estat condicionada per la celebració de les Falles i per les eleccions autonòmiques a Galícia a mitjan febrer. L’expresident de la Generalitat ha assegurat que l’objectiu de les primàries és “enfortir” la proposta socialista a la Comunitat Valenciana. “Hem de veure de quina manera el PSPV pot generar una alternativa més competitiva”, ha afegit. 

En concret, el calendari és el següent: entre el 29 i el 30 de gener es presentaran les precandidatures, del 31 al 7 de febrer al migdia es recolliran els avals, i el mateix dimecres 7 es proclamaran provisionalment els candidats. Del 8 al 23, els candidats o les candidates podran dur a terme una campanya d’informació. El 25 de febrer se celebrarà la primera votació i, en cas que no hi haja un resultat definitiu, es durà a terme una segona volta el 3 de febrer. Finalment, el congrés nacional extraordinari del PSPV-PSOE serà del 22 al 24 de març. 

L’actual direcció del PSPV apostava per teixir una candidatura de consens, amb l’objectiu d’evitar la celebració de primàries i oferir una imatge de partit fort amb la mirada ja posada en les eleccions autonòmiques del 2027 i en la recuperació del govern de la Generalitat. Tot i això, previsiblement arribarà a la votació sense haver aconseguit un acord previ de candidatura unitària.

Així, es manté la pugna per a dirigir el partit entre la ministra de Ciència, Diana Morant, el secretari general de la província d'Alacant, Alejandro Soler, i el seu homòleg a València, Carlos Fernández Bielsa. De moment, cap dels tres aspirants ha fet el pas d'oficialitzar la candidatura de manera formal, tot i que Bielsa sí que ha parlat de configurar un equip amb integrants de les tres províncies per a treballar "en un programa polític de renovació, modernització i impuls" del PSPV. 

També et pot interessar

stats