El PSPV ajorna l’executiva per a intentar arribar a un acord pel lideratge

Diana Morant, Alejandro Soler i Carlos Fernández Bielsa són els noms sobre els quals gravita el futur del partit

Carlos Fernández Bielsa i Diana Morant, en un míting / À Punt NTC

Els socialistes valencians han suspés la reunió que tenien prevista per a aquest dilluns per a convocar el congrés que ha de triar nou o nova líder del partit. Amb aquest ajornament es vol evitar un enfrontament obert. El secretari general del PSPV, Ximo Puig, vol que hi haja una única candidatura i que siga la de la ministra Diana Morant, però els secretaris provincials del partit volen que parlen les bases del partit i que hi haja primàries. 

Diana Morant, Alejandro Soler i Carlos Fernández Bielsa són els noms sobre els quals gravita el futur del PSPV. La terna de candidats a liderar el partit no es posa d'acord i això ha fet que l'executiva prevista per a hui s'ajorne. Puig vol guanyar temps per arribar a un acord i evitar unes primàries. “Hi ha lideratges potents que s’han de validar davant la ciutadania, però la base és la revigorització del projecte des de la unitat, el consens i el respecte”, ha assegurat. 

La seua candidata és la ministra de Gandia, com molts dels seus col·laboradors. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, també aposta per Morant, i tampoc vol primàries, ja que no està disposat a córrer el risc que una ministra no obtinga el suport de la militància. Mentrestant, la ministra tira la pedra i amaga la mà. “La ciutadania necessita un PSPV que siga l'alternativa i jo ajudaré al fet que aquesta alternativa es conforme”, ha manifestat. 

Els altres dos candidats no fan un pas arrere, almenys de moment. No els convenç la possibilitat de ser parella de ball de la ministra i, per tant, no accepten una bicefàlia. Els líders provincials de València i Alacant, Bielsa i Soler, volen que s'escolte la veu de la militància. 

Mentre arriba o no l'acord i es decideix la data del congrés extraordinari, hi ha més moviments en l'òrbita socialista. La delegada del govern espanyol, Pilar Bernabé, ha nomenat els nous subdelegats d'Alacant i València. Es tracta de Juan Antonio Nieves, pròxim a Alejandro Soler, que serà el subdelegat de govern a Alacant i José Rodríguez, pròxim a Bielsa, que serà el subdelegat a València. Són moviments interns que busquen la pacificació del partit. 

També et pot interessar

stats