Diana Morant accepta negociar amb Alejandro Soler i advoca per una única candidatura

El secretari provincial del PSPV d'Alacant anunciarà la seua precandidatura a liderar el partit aquesta vesprada

La ministra de Ciència, Diana Morant, en declaracions als mitjans
La ministra de Ciència, Diana Morant, en declaracions als mitjans / Biel Aliño (Efe)

La ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, ha assegurat aquest divendres que accepta la invitació del secretari provincial del PSPV d'Alacant, Alejandro Soler, per a negociar el relleu de Ximo Puig en la secretaria general del PSPV-PSOE, i ha advocat per una candidatura única. Aquestes declaracions es produeixen després que diversos mitjans de comunicació hagen publicat aquest divendres que Soler formalitzarà la seua candidatura a liderar el partit

En una intervenció davant els periodistes a la Universitat de València, Morant ha assegurat que ha conegut la decisió de Soler tant per la premsa com de manera directa. "Ho vaig veure primer en els mitjans de comunicació, però després Soler va tindre l'amabilitat de telefonar-me. També em va traslladar que les negociacions i la possibilitat d'un pacte continuen obertes, i potser això és el millor de tot", ha apuntat Morant.

Després d'indicar que vol un projecte "unit i fort" per al seu partit, l’exalcaldessa de Gandia ha assenyalat: "Jo seguiré també en eixes negociacions i a la disposició del partit". "La gent que em coneix, la meua família, els meus amics, els meus companys i companyes, els militants del partit saben que sempre han pogut comptar amb mi per a tindre un partit el més fort possible. L'objectiu és recuperar la Generalitat l'any 2027 i jo treballe per a això", ha agregat.

Preguntada per si advoca per una "bicefalia" que lidere el PSPV, la ministra ha indicat que "el que necessita el partit és eixir fort, un projecte creïble i il·lusionant, que tinga en compte totes les sensibilitats que hi ha dins del partit".

Aquest dissabte se celebra el comité nacional, que aprovarà el calendari i les bases que la comissió executiva va anunciar dilluns passat. En aquesta es va acordar el calendari següent: entre el 29 i el 30 de gener es presentaran les precandidatures, del 31 al 7 de febrer al migdia es recolliran els avals i el mateix dimecres 7 es proclamaran provisionalment els candidats. Del 8 al 23, els candidats o les candidates podran dur a terme una campanya d’informació. El 25 de febrer se celebrarà la primera votació i, en cas que no hi haja un resultat definitiu, es durà a terme una segona volta el 3 de febrer. Finalment, el congrés nacional extraordinari del PSPV-PSOE serà del 22 al 24 de març. 

També et pot interessar

stats