Morant aspira a ser la primera secretària general del PSPV: "Us convide a triar el camí per a guanyar el 2027”

La ministra de Ciència fa una crida a la unitat i insisteix que l’objectiu és recuperar el govern valencià 

La ministra de Ciència, Diana Morant
La ministra de Ciència, Diana Morant / À Punt NTC

Després de diverses setmanes assegurant que estaria al servei de la voluntat del partit, la ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, ha presentat aquest dilluns la seua candidatura a convertir-se en la primera secretària general en la història del PSPV-PSOE. “He presentat la meua inscripció com a candidata i us vull demanar permís, amb tota la humilitat i energia, perquè em deixeu eixir a combatre la dreta i guanyar-la”.

En un acte celebrat aquesta vesprada a la plaça El·líptica de Gandia, on el 2015 va presentar la seua candidatura a l’alcaldia a la localitat de la Safor, la política socialista ha estat acompanyada per l’actual alcalde José Manuel Prieto. “Vam aconseguir de traure de l’alcaldia un govern corrupte i vam tornar a portar la dignitat a les institucions”, ha emfatitzat. 

La ministra ha fet una crida a la unitat i ha centrat el seu discurs en una fita: guanyar les eleccions autonòmiques el 2027. “Vinc amb un mandat clar i vull que us sumeu. És el mandat de la societat, per a recuperar els municipis, el govern autonòmic i tornar la dignitat a la Generalitat. Sumem tots els companys, no sobra ningú, avant, amb força”, ha clamat. 

Morant és la tercera aspirant a rellevar a Ximo Puig al capdavant del Partit Socialista del País Valencià. Aquest dilluns han formalitzat la seua precandidatura els secretaris provincials d'Alacant, Alejandro Soler, i València, Carlos Fernández Bielsa. La gandienca, però, compta amb el suport públic de Ferraz, del mateix expresident de la Generalitat i del secretari provincial de Castelló, Samuel Falomir. 

S’activa l’engranatge de les primàries

L’executiva va aprovar el calendari següent, amb el fi d’elegir un secretari o secretària general del PSPV: entre el 29 i el 30 de gener es presentaran les precandidatures; del 31 de gener al 7 de febrer al migdia s'arreplegaran els avals i el mateix dimecres 7 es proclamaran provisionalment els candidats. Del 8 al 23, els candidats o les candidates podran dur a terme una campanya d’informació. El 25 de febrer serà la primera votació i, en cas que no hi haja un resultat definitiu, es durà a terme una segona volta el 3 de febrer. Finalment, el congrés nacional extraordinari del PSPV-PSOE serà del 22 al 24 de març. 

Calendari del congrés extraordinari del PSPV
Calendari del congrés extraordinari del PSPV / PSPV-PSOE

També et pot interessar

stats