Bielsa forma un equip de treball davant la seua possible candidatura a liderar el PSPV

La celebració de l'executiva del partit, on es decidirà la data de reunió del comité que ha de convocar el congrés extraordinari, serà el pròxim dilluns 22 de gener

El secretari general del PSPV-PSOE a València, Carlos Fernández Bielsa
El secretari general del PSPV-PSOE a València, Carlos Fernández Bielsa / Jorge Gil / Europa Press
19 de gener 2024 - 16:24

El secretari general i líder del PSPV-PSOE a la província de València, Carlos Fernández Bielsa, és un dels noms que sona amb força com a possible successor de Ximo Puig al capdavant del partit. Davant la possibilitat de presentar candidatura en el pròxim congrés extraordinari, Bielsa ja ha començat a configurar un equip de treball forma per Bartolomé Nofuentes, Elisa Valía i Salvador Broseta a la província de València;  Pep Lluís Grau i Sabina Escrig per Castelló; Naiara Fernández Olarra i Juan Guillermo Algado per Alacant; i Laura Barrios per Joventuts Socialistes.

L'objectiu d'aquests equips és preparar un programa polític de "renovació, modernització i impuls" del PSPV, obert a la participació de tota la militància, que permeta al partit guanyar els pròxims comicis autonòmics, previstos per a l'any 2027.

La celebració de l'executiva del partit s'ha posposat en dues ocasions per motius d'agenda, però finalment està fixada per al pròxim dilluns. Allí es triarà la data de celebració del comité que convocarà el congrés extraordinari del PSPV, que està previst que se celebre durant el primer trimestre de l'any. En un principi, l'expresident de la Generalitat i encara líder del PSPV, Ximo Puig, esperava celebrar-lo a la fi de febrer per a no coincidir amb les festes de Falles a València i les de la Magdalena a Castelló de la Plana.

Un altre nom que sona per encapçalar el partit és el de la ministra de Ciència, Diana Morant, que recentment va afirmar que es veu "capacitada per a ajudar des d'on es decidisca" en el procés de renovació. Al mateix temps, el secretari general del PSPV a la província d'Alacant, Alejandro Soler, també ha expressat el seu interés per convertir-se en el successor de Puig o per tindre un paper protagonista en el futur del partit.

També et pot interessar

stats