Belén Hoyo (PP): "A Sánchez el salven els de sempre, els independentistes i els proetarres"

La diputada mostra la disposició del PP a debatre sobre el finançament autonòmic a pesar que la proposta que plantejarà Hisenda no haja comptat amb l'oposició

Belén Hoyo a 'Les notícies del matí'
Belén Hoyo en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

La diputada del PP al Congrés per València, Belén Hoyo, ha mostrat la disposició del seu partit a debatre sobre el finançament autonòmic, a pesar que la proposta que plantejarà pròximament el Ministeri d'Hisenda no ha comptat amb l'oposició.

Hoyo ha lamentat en Les notícies del matí que el govern espanyol no haja negociat prèviament amb el principal partit de l'oposició el model de finançament, i s'ha mostrat convençuda que la proposta versarà sobre el criteri poblacional. "No s'ha negociat prèviament, però quan se'ns presente ens asseurem amb ells per a donar-los la nostra opinió i el criteri poblacional serà un criteri molt important".

Ara com ara la Generalitat Valenciana encara no té l'esquelet del model de finançament que la ministra d'Hisenda va prometre per a novembre. És una qüestió de dies segons ha afirmat la ministra i, també el cap del Consell, Ximo Puig.

Belén Hoyo ha dit que quan finalment es coneguen les propostes del govern, tindran un debat intern en el si del partit i "quan tinguem una posició comuna la defensarem amb l'objectiu d'arribar a un consens i treballarem perquè siga possible".

Pressupostos generals de l'Estat

D'altra banda, també ha parlat dels pressupostos generals de l'Estat (PGE) per al 2022, que han penjat durant uns dies d'un fil per les diferències entre el govern i ERC amb motiu de la presència del català en Netflix, HBO o Amazon.

"Compromís podria reivindicar més per als valencians, ja que no aconsegueix res en cap negociació, mentre que els partits catalanistes i bascos sí que obtenen les seues demandes."

La diputada del PP no dubta que s'aprovaran els pressupostos generals per al 2022 i ha destacat que "a Sánchez el salven els de sempre, els independentistes i els proetarres". "Compromís podria reivindicar més per als valencians, ja que no aconsegueix res en cap negociació, mentre que els partits catalanistes i bascos sí que obtenen les seues demandes per als seus territoris", ha afegit.

Per a Hoyo, els pressupostos parteixen d'una base de creixement i perspectives "errònies i que no són reals". A més, lamenta que totes les esmenes presentades pel PP per a beneficiar sectors econòmics valencians, com el ceràmic, "les ha rebutjades directament de manera sectària el govern".

"M'agradaria tornar a encapçalar la llista al Congrés per València, ja que és un honor representar els valencians."

Preguntada sobre la filtració que situaria Toni Cantó com a número u per València, la diputada ha llevat importància a la qüestió i s'ha mostrat interessada a tornar a encapçalar la candidatura. "M'agradaria tornar a encapçalar la llista al Congrés per València, ja que és un honor representar els valencians, treballar pels interessos de la nostra terra i tinc il·lusió per tornar a fer-ho", ha conclòs.

També et pot interessar

stats