García Egea (PP) insta Puig a exigir finançament "de carn i os, no l'esquelet"

El secretari general del PP destaca a Algemesí que la Comunitat Valenciana "està en els ossos, no pot més amb l'actual model de finançament"

Carlos Mazón, María José Catalá iTeodoro García Egea durant la seua visita a la cooperativa Copal a Algemesí
Carlos Mazón, María José Catalá i Teodoro García Egea durant la visita a la cooperativa Copal a Algemesí / Ana Escobar (Efe)

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha instat el president de la Generalitat, Ximo Puig, a "abandonar el silenci còmplice" i a exigir "d'una vegada per sempre" un sistema de finançament de "carn i os, no sols l'esquelet", que permeta a la Comunitat Valenciana deixar d'estar "en els ossos".

El dirigent popular s'ha pronunciat així durant la seua visita a la cooperativa agrícola Copal d'Algemesí, preguntat pel fet que el Ministeri d'Hisenda no haja presentat encara un "esquelet" del nou finançament autonòmic, malgrat que es va comprometre a fer-ho abans d'acabar novembre.

El número dos del PP ha alertat a més del "doble perjudici" que pateix la Comunitat Valenciana, ja que el sistema actual la "castiga" com la pitjor finançada d'Espanya, i a més se sumen uns pressupostos de l'Estat que "no recullen les principals reivindicacions" d'aquesta terra per al seu desenvolupament i creixement.

Ha defensat la necessitat d'un nou model que permeta als valencians eixir "del furgó de cua del desenvolupament a Espanya", i ha assegurat que si el PP governa a Espanya, la Comunitat Valenciana serà tractada "com mereix, ni millor ni pitjor".

D'altra banda, García Egea ha anunciat que tornaran a presentar al Senat totes les esmenes als pressupostos estatals per al 2022 referides a la Comunitat Valenciana, amb la finalitat que els senadors valencians evidencien si són abans del seu partit o són valencians.

Els pressupostos de Pedro Sánchez han prioritzat el joc del calamar en català a la taronja valenciana

En la seua opinió, els pressupostos de Pedro Sánchez "han prioritzat el joc del calamar en català a la taronja valenciana", perquè en el debat no ha aparegut l'agricultura, l'aigua ni les infraestructures necessàries per a l'"enlairament" d'aquesta terra, i només es parla de les exigències dels partits independentistes catalans i de Bildu.

També ha instat Puig que defense el transvasament Tajo-Segura a Madrid, perquè ho reivindica quan està a València, però "s'oblida" de les necessitats valencianes quan a dalt, a la capital, és on hauria de defensar l'aigua "sense fissures i els agricultors abans que el seu propi partit".

També et pot interessar

stats