El PSOE i ERC s'emplacen a continuar negociant per a tancar un consens sobre la llei audiovisual

La negociació tracta de mitigar el malestar d’ERC en confirmar-se que les grans plataformes no hauran de complir la quota d’un 6% de continguts en llengües cooficials

El portaveu d'ERC en el Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, en una sessió plenària en el Congrés dels Diputats
El portaveu d'ERC en el Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, en una sessió plenària en el Congrés dels Diputats / Ricardo Rubio (Europa Press)

El PSOE i ERC s'han emplaçat aquest dimecres a continuar parlant per a tractar de tancar un consens sobre la llei audiovisual que no pose en risc el pacte dels pressupostos generals de l'Estat (PGE), segons han informat fonts socialistes.

D'aquesta manera, la reunió, que ha durat tres hores i s'ha fet per videoconferència, ha acabat sense acord, però amb el compromís de continuar parlant.

La trobada ha sigut a petició d'ERC, per a tractar de solucionar la nova crisi que ha sorgit entre el i el seu soci parlamentari a compte de la futura llei audiovisual, i que amenaça la tramitació dels pressupostos generals de l'Estat (PGE) de 2022 quan ja estava pràcticament lligada, segons informen a Europa Press fonts de la negociació.

Hi han participat, pel i el PSOE, el ministre de la Presidència, Félix Bolaños; la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero; i el portaveu en el Congrés, Héctor Gómez. Quant als republicans, estaran el portaveu parlamentari, Gabriel Rufián; i els dirigents d'ERC Marta Vilalta i Josep Maria Jové. La reunió té lloc després d'una altra de caràcter tècnic, que ha sigut aquest dimecres al matí.

Els socialistes tracten de mitigar així el malestar que ha generat en ERC la confirmació que les plataformes internacionals com Netflix i HBO no estaran obligades a complir la quota d'un 6% de continguts en llengües cooficials que preveu el projecte de llei general de comunicació audiovisual.

També et pot interessar

stats