Belarra creu que les declaracions de Juan Roig sobre el preu dels aliments són una "falta de respecte"

La líder de Podem manté la mateixa línia que ahir ja va mantindre el vicepresident del Consell, Héctor Illueca

La ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, aquest dimecres en el Congrés
La ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, aquest dimecres en el Congrés / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

La líder de Podem i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha qualificat de "falta de respecte" a la ciutadania les declaracions del president de Mercadona, Juan Roig, sobre la pujada del preu dels aliments i creu que aquestes opinions el "retraten".

En declaracions a la premsa en els corredors del Congrés, ha tornat a arremetre contra el president de la cadena valenciana de supermercats i reclama que el govern actue "com més prompte millor", perquè no es pot deixar l'evolució dels preus de la cistella bàsica de la compra "en mans dels qui només busquen blindar els seus beneficis milmilionaris".

Aquest dimarts, Roig va advocar per "perseguir" una baixada dels costos amb la finalitat d'abaratir els preus de venda al públic (PVP), a més de reconéixer que els preus de venda en els supermercats han pujat "una burrada", com ell mai havia vist, però ha assegurat que la companyia s'ha "deixat la pell" per a repercutir menys costos als consumidors. Segons l'empresari, si no s'hagueren apujat els preus, "el desastre de la cadena de producció hauria sigut impressionant".

"Jo crec que és una falta de respecte a la gent del nostre país. Quan tu fas beneficis milionaris, exactament igual que en anys anteriors, plantejar d'alguna manera que tu també ho estàs passant malament quan hi ha gent que no pot omplir la nevera [...] perquè els preus estan desbocats, jo crec que les seues paraules el retraten", ha emfatitzat la secretària general de Podem.

Per tant, ha tornat a demandar al PSOE que accedisca a aplicar un límit a la cistella bàsica de la compra o, si ho prefereix, aplicar una bonificació dels productes bàsics d'alimentació del 14%, com ja va demanar la seua formació.

No és la primera vegada que Belarra és crítica amb la gestió de Juan Roig en Mercadona. En gener la líder de Podem va dir en un acte de partit que l'empresari valencià era un “capitalista despietat”. Hi va contestar el president de la Generalitat, Ximo Puig, que no entenia l'atac a una empresa valenciana.

Les paraules de Belarra aquest dimecres arriben després del comentari en Twitter unes hores abans del vicepresident segon del Consell i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, que criticava Roig per presumir dels seus beneficis, que s'han incrementat un 5%, "el mateix dia que s'anuncia un augment històric del preu dels aliments".

També et pot interessar

stats