Belarra adverteix que si no es limita el preu dels aliments demanaran mesures obligatòries

La ministra de Drets Socials dona suport a la proposta de Díaz perquè "hi ha gent que ho està passant malament per a pagar la compra"

La ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra
La líder de Podem i ministra de Drets Socials, Ione Belarra / Europa Press

La líder de Podem i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha afirmat aquest dimecres que la seua formació donat un suport total a la proposta de la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, de posar un límit al preu dels aliments bàsics, i ha advertit que si no hi ha acord per part de les grans empreses caldrà anar a mesures obligatòries.

En una entrevista en RNE, Belarra ha subratllat la necessitat que aquesta proposta tire avant perquè "hi ha gent que ho està passant malament per a pagar la compra del supermercat", i ha insistit que el govern ha de tindre clar quins interessos defensa i a qui defensa, per la qual cosa ha precisat que Podem "impulsarà mecanismes obligatoris" si fa falta.

Ha considerat, no obstant això, que buscar l'acord és una bona iniciativa, ja que hi ha empreses que hi volen fer costat en un moment difícil, però, si no és així, "caldrà buscar vies obligatòries perquè el govern ha de garantir la justícia social".

En relació amb la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i al bloqueig dels populars, la ministra ha assegurat que sobre aquest assumpte no hi ha una crisi institucional. El que està passant, a parer seu, és que "el PP està donant un colp bla a la democràcia espanyola, incomplint la Constitució i cometent una il·legalitat" perquè no vol renovar la institució.

Per a Belarra això és "gravíssim", per la qual cosa ha instat el PP a anar a la senda de la legalitat i renovar, d'una vegada per sempre, el poder judicial, i ha recordat que darrere d'aquest bloqueig estan els interessos dels populars "per a continuar protegint els seus corruptes".

Respecte al cara a cara d'aquest dimarts al Senat entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo, Belarra ha qualificat el debat d'"excessivament bipartidista" i ha precisat que li va cridar l'atenció que per al líder del PP el "problema més gran" siga Unides Podem, l'espai que representa en el govern i les transformacions que ha impulsat, i per això va demanar el cessament dels ministres d'aquesta formació.

Preguntada si veu interés en Sánchez i Feijóo a recuperar el bipartidisme, la ministra ha subratllat que això no resol els problemes que té Espanya i ha considerat que la fórmula utilitzada en aquesta legislatura demostra que aquest és "el millor govern possible".

També et pot interessar

stats